Nieuws Oost-Vlaanderen Redix Studios investeert via de crowd in zeldzame high-speed camera

Redix Studios investeert via de crowd in zeldzame high-speed camera

Redix Studios investeert via de crowd in zeldzame high-speed camera

OUDENAARDE – Video is de toekomst. Bedrijven zetten steeds meer in op hoogwaardige audiovisuele content. Redix Studios beantwoordt aan deze trend met de grootste opnamestudio in Oost-Vlaanderen. Co-founders Jordy Deweerdt en Maikel Cozijns produceren content op maat van bedrijven, van A tot Z. Nu investeert Redix Studios in een unieke high-speed camera robot. Om dit te realiseren, startte de jonge onderneming uit Oudenaarde een crowdlendingcampagne op bij WinWinner.

Het zijn twintigers, maar de ondernemers van Redix Studios kunnen al een indrukwekkend portfolio voorleggen. Grote spelers als Mercedes, Colruyt Group en DHL deden al beroep op hun opnamestudio. De persoonlijke all-in-one aanpak zorgt ervoor dat productiehuizen en bedrijven slechts één partij moeten inschakelen voor de huur van infrastructuur, materiaal en ondersteuning.

“Onze troef ligt in ons totaalaanbod”, legt Jordy uit. “We maken de studio vooraf draaiklaar door het gehuurde materiaal te controleren en te installeren. Met onze ruime materiaalopslag en de aanwezige interne kennis lossen we technische problemen 24 op 7 op. Ook bieden we ondersteuning bij de ontwikkeling van marketingstrategieën en de implementatie van onze content.”

 

Zeldzaam paradepaardje

Naast de uitgeruste opnamestudio heeft Redix binnenkort een unicum in ons land te pakken. Als enige speler in België zal Redix beschikken over de BOLT High-speed camera robot. Van dit stukje spitstechnologie zijn er slechts vijf in Europa, waarvan er amper twee verhuurd worden. Ook hier wil Redix zich op toeleggen. Het duo is van plan om de camera als totaaloplossing te verhuren, met transport, operator en begeleiding.

Maikel: “Verschillende productiehuizen bevestigen de grote vraag naar de robotcamera. Tot op heden moeten ze geïnteresseerden steeds doorverwijzen naar Amsterdam. Dankzij Redix Studios zal dat in de toekomst niet meer nodig zijn en kunnen we exclusieve beelden maken voor onze klanten.”

Financiering

Om de inrichting van de filmstudio verder uit te bouwen en de high-speed camera aan te kopen, zoekt Redix Studios financiering. “Via crowlending zijn we op zoek naar minimaal €50.000”, duidt Maikel. “Die financiering moet ons helpen om een nieuwe stap te zetten in de productie van audiovisuele content. Op die manier willen we een certitude worden binnen de Belgische filmwereld.”

Investeren in de WinWinner-campagne van Redix Studios kan nog tot en met 20 oktober 2021. Meer informatie vind je op het WinWinner-platform of op de website van Redix Studios.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.