“Eind december serveren we voor het laatst de beste vol-au-vent van Gent en omstreken”, kondigden de tweelingzussen Johanna en Yassin Pycke enkele maanden geleden al aan. Na zes jaar waren ze klaar om de deur van Pycke zot voorgoed dicht te trekken, ondanks dat het restaurant heel goed draaide.
“We stoppen liever op een hoogtepunt”, zeiden de zussen, die volop wilden inzetten op hun ander restaurant, Amour, aan de overkant van de straat. Net voor het weekend namen ze afscheid van Pycke zot, dat over enkele maanden al een nieuwe invulling krijgt.
Jelle Hulstaert wil er half februari namelijk een nieuw restaurant openen: Gast. Jarenlang hield hij een restaurant met dezelfde naam open in de Oudburg. Erna startte hij een cateringbedrijf op en nog later een microbakkerij samen met zijn vriendin Liesbeth De Wilde.
Pycke Zot wordt Gast
Het duo opende begin 2022 nog een deli tegenover het stadhuis. Kort erna ging De Wilde terug de filmwereld in, terwijl Hulstaert bleef dromen van de horeca. “Ik ga geen grote verbouwingen doen, maar zal mij het pand wel eigen maken”, zegt hij over Pycke zot. “De bekende vol-au-vent neem ik niet over, ook de kaart zal volledig veranderen.”
Gast wordt een restaurant waar je ’s middags terecht kan voor een eenvoudige lunch en ’s avonds voor kleine gerechtjes. “Ik ga verder in dezelfde lijn als voordien: mediterraanse invloeden, alles zelfgemaakt en kwalitatieve producten.” Of de tweelingzussen tevreden zijn daarmee? “Ik denk van wel”, zegt Hulstaert. “We kennen elkaar al van vroeger, toen Johanna en Yassin klant waren in Gast in de Oudburg.”