Nieuws Oost-Vlaanderen Restaurant Zicht opent binnenkort in voormalige Belle Vue in Geraardsbergen

Restaurant Zicht opent binnenkort in voormalige Belle Vue in Geraardsbergen

Restaurant Zicht opent binnenkort in voormalige Belle Vue in Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN – Na enige tijd leegstand opent Restaurant Belle Vue op de Guilleminlaan te Geraardsbergen binnenkort opnieuw zijn deuren. Onder de naam ‘Zicht’ willen de nieuwe eigenaars het niveau optrekken naar een Frans/Belgische gastronomische keuken. Kwinten Boelen (40) en Hélène Dufermont (34) hebben alvast heel wat horeca-ervaring en staan te popelen om op dinsdag 15 juni open te gaan.

Het voormalige restaurant Belle Vue is ruim tot buiten de grenzen van Geraardsbergen bekend. Het werd in 1937 gebouwd en in 2007 verbouwd. Sinds kort stond het pand opnieuw te koop. De nieuwe eigenaars zijn twee professionelen uit het vak. Kwinten Boelen heeft in tal van toprestaurants gewerkt en heeft een eerste Gault & Millau vermelding op zak. Gastvrouw Helene Dufermont werkte jarenlang in het hotelwezen. Samen heeft het koppel zo’n 20 jaar ervaring.

Liefde op het eerste zicht

De coronaperiode heeft hun de tijd gegeven om eens rustig rond te kijken naar een nieuwe uitdaging. Hélène en Kwinten bezochten heel wat panden in verschillende streken, maar toen ze het gewezen restaurant aan de Guilleminlaan betraden, waren ze op slag verkocht. “Niet alleen het uitzicht, maar het totale gebouw heeft ons in vervoering gebracht”, getuigt Hélène. Bovendien is het goed zaken doen tijdens de coronaperiode.

Naamsverandering

Zowel de naam Belle Vue als Zicht spreken voor zich. Kwinten legt uit waarom ze voor deze nieuwe naam kozen: “Hiermee willen we benadrukken dat we voor een eigen identiteit gaan. Uiteraard laten we de klasse en de uitstraling van het gebouw intact, maar we willen onze eigen stempel drukken.”

Wat de keuken betreft kiest Kwinten voor de gastronomische Belgische keuken.  “Ons land heeft zoveel in petto”, zegt hij. Dat wil uiteraard niet zeggen dat er nu en dan eens niet over het muurtje wordt gekeken. “Culinaire invloeden van andere streken zijn ook welkom.”

Wegenwerken

Intussen wordt de Guilleminlaan heraangelegd. “De werfleider heeft ons beloofd dat het restaurant vanaf 15 juni met de wagen bereikbaar zal zijn”, geeft Hélène nog mee. “Een spiksplinternieuwe weg met parking voor de deur is toch wel aardig meegenomen.”

Voor meer info: https://restaurantzicht.be/startpagina/home

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.