Nieuws Oost-Vlaanderen Retail in Eeklo heeft het hard te verduren

Retail in Eeklo heeft het hard te verduren

Retail in Eeklo heeft het hard te verduren

Het zijn helaas geen gouden tijden voor de retail in Eeklo. Slag om slinger laten winkels of winkelketens de stad links liggen en sluiten er de deuren. De laatste in de rij is Dreamland, de speelgoed- en vrijetijdswinkel van Colruyt. Dreamland sluit eind dit jaar de deuren van zijn vestiging in Eeklo. De Colruyt-dochter zegt op zoek te zijn naar een ruimer pand met meer parkeergelegenheid. Het vertrek is een nieuwe aderlating voor het centrum van Eeklo. Maar misschien zal de rand van Eeklo voor een oplossing kunnen zorgen en als opvang dienen.

Hoe dan ook, Colruyt kwam tot de bevinding dat de retail snel verandert. “Onze winkel in Eeklo getuigt nog van een oud en kleiner winkelconcept”, zegt een woordvoerder van Colruyt Group in de regio-editie van Het Nieuwsblad. “Onze klanten willen vooral parkeerplaats voor de winkel omdat ze vaak grote artikelen aankopen. Dan is het praktischer om snel bij de auto te staan.” En dus sluit de vestiging op 23 december definitief de deuren. “Eeklo en het Meetjesland blijven een interessante regio”, luidt het voorts. “Anders zijn de dichtstbijzijnde winkels al in Gent of Brugge. We bekijken al onze opties, maar er is nog niets concreet.”

Het vertrek van Dreamland is slecht nieuws voor de Oost-Vlaamse stad. Eerder deze week werd al duidelijk dat Blokker binnenkort zijn vestiging sluit en dat ook boetiek Takko Fashion ermee stopt. Modeketen Bel&Bo was eerder al uit het stadscentrum weggetrokken. Al is het niet al kommer en kwel: op de plaats waar Dreamland nu nog een winkel heeft, plant een projectontwikkelaar een groot woon- en winkelcomplex. En in september opent Fit in die buurt een winkel met sportartikelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.