Nieuws Oost-Vlaanderen Révisé uit Lochristi is beste Oost-Vlaamse Vlajo mini-onderneming

Révisé uit Lochristi is beste Oost-Vlaamse Vlajo mini-onderneming

Révisé uit Lochristi is beste Oost-Vlaamse Vlajo mini-onderneming

0000000000000Revisé 1Zes Oost – Vlaamse Vlajo mini-ondernemingen streden op woensdag 18 maart voor een plek in de Vlaamse finale “Beste Vlajo Mini-onderneming’ 2015”.

Vlajo wil talent creatief ontwikkelen en daagt daarom leerlingen uit het secundair onderwijs uit om een Vlajo Mini-onderneming op te richten. Voor de loop van één schooljaar starten de jongeren in team een eigen bedrijfje.

Ze verdelen de functies, kiezen een product of dienst, doen marktonderzoek, zoeken aandeelhouders, vervaardigen hun producten, ontwikkelen een marketingstrategie om hun product te commercialiseren en voeren ten slotte de boekhouding. Een ervaring waarbij ze ondernemende competenties ontdekken en ontwikkelen als initiatief nemen, teamspirit, innovatie en leiding geven. Dit schooljaar doen 500 teams en dus ongeveer 5.000 leerlingen mee aan het programma Vlajo Mini-ondernemingen.

Enthousiasme, verrassende presentaties en heel veel ondernemerschap vormden de ingrediënten voor de jaarlijkse wedstrijd. De ondernemende leerlingen van Edugo Lochristi wonnen de wedstrijd. De jonge verkooptalenten veroverden de harten van de jury met hun bedrijfje Révisé dat zelfgemaakte keukenshorten in mooie kleuren en originele ontwerpen brengt. Révisé mag op 6 mei deelnemen aan de Vlaamse finale in Brussel. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de VLAJO Awards op zaterdag 9 mei in Walibi.

Ook de andere Oost – Vlaamse finalisten uit scholen uit Gent, Mere, Aalst, Deinze en Buggenhout  presenteerden met verve hun bedrijfjes en gaven zo aan dat het met het jonge ondernemerstalent niet zo dramtisch gesteld is als wel eens wordt beweerd. Vaak blijkt in de praktijk dat studenten die in het secundaire onderwijs aan een Vlajo mini-onderneming werken, ook zich ontwikkelen tot student-ondernemers en dan zelfs hun ondernemingen voortzetten.  Ook voor gevestigde ondernemers kan het op zijn zachtst gezegd geen kwaad om de activiteiten en de ideeën van de mini-ondernemingen in de gaten te houden. Mischien zit er wel potentieel in om iets mee te doen.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.