Nieuws Oost-Vlaanderen Revive plant uniek bedrijfsbos als belangrijke schakel tussen Gentse natuurgebieden 

Revive plant uniek bedrijfsbos als belangrijke schakel tussen Gentse natuurgebieden 

Revive plant uniek bedrijfsbos als belangrijke schakel tussen Gentse natuurgebieden 

GENT – Vastgoedontwikkelaar Revive is één van de eerste ondernemingen in ons land met een eigen bedrijfsbos in Gent. Vrijdag kreeg het Revive-bos vaste vorm. En opmerkelijk: naast alle medewerkers binnen het bedrijf werden ook 50 kinderen uit de nabijgelegen basisschool Sint-Paulus uitgenodigd om mee te “bossen”. Het bos wordt een belangrijke verbinding tussen twee grote bestaande natuurgebieden, zijnde de Vinderhoutse Bossen en de Vallei van de Oude Kale.

Het perceel dat bebost wordt, is vandaag nog een braakliggende akker. Het ligt enerzijds naast een “trage” weg – meer bepaald de fiets- en wandelverbinding tussen de Groenpool Vinderhoutse Bossen en de Vallei van de Oude Kale – en anderzijds naast het sportveld van de basisschool Sint-Paulus. Niet toevallig kwam dan ook de vraag van heel wat kinderen uit de school of ze mee mochten komen aanplanten. Revive moest er niet lang over nadenken en nodigde hen uit om mee werk te maken van een betere toekomst.

 

800 bomen planten

Het perceel waar vrijdag ruim 800 bomen geplant werden – ruimschoots een halve hectare – is eigendom van Natuurpunt. Revive engageert zich nu om er actief mee haar schouders onder te zetten. Het opzet is om zo een echte natuurverbinding te realiseren tussen twee bestaande grote natuurgebieden, zijnde de Vinderhoutse Bossen en de Vallei van de Oude Kale. Omdat niet elke dag zo’n mooi stukje natuur wordt gerealiseerd, was ook de voorzitter van Natuurpunt, Bart Vangansbeke, bij de aanplantactie aanwezig.

De Vinderhoutse Bossen zijn een bos-en natuurgebied tussen de Lovendegemse deelgemeente Vinderhoute en de Gentse deelgemeenten Mariakerke en Drongen. Het volledige gebied is ongeveer 640 hectare groot en is Europees beschermd als onderdeel van Natura 2000- habitatrichtlijngebied.

Verbinding tussen twee natuurgebieden

“Zonder twijfel zijn we fier op ons Revive-bos, dat een vrij unieke functie krijgt als verbinding tussen twee natuurgebieden”, zegt Nicolas Bearelle, de oprichter van Revive. “Bossen geven trouwens niet alleen een gezondheidsboost, ze houden ook de aarde koel, bestrijden overstromingen, reinigen onze vuile lucht en bodem, enz. Ze voeden ons, en nog zoveel meer. Daarom hebben we ook niet lang getwijfeld toen we in gesprek waren met Forest Fwd over de aanleg van ons eigen bos. En wees gerust, de aanplantactie is slechts een startpunt. We gaan dit bos de komende jaren actief gebruiken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.