Nieuws Oost-Vlaanderen Robot Mario van Ghent Marriott hotel is wereldprimeur

Robot Mario van Ghent Marriott hotel is wereldprimeur

Robot Mario van Ghent Marriott hotel is wereldprimeur

Capture2-700x357Sinds een week heeft het Ghent Marriott Hotel een nieuwe “werknemer” in dienst genomen. Het gaat om Mario, de mensachtige robot.

Al op zijn eerste werkdag toonde Mario dat hij van aanpakken weet. Zo stond hij de pers te woord, uiteraard via een tekst die hem in deels fonetisch schrift door zijn menselijke begeleider Thomas Cramers, was ingegeven.

Mario is net als zorgrobot Zora, die in de zorgsector wordt ingezet, een mensachtige robot van 57 centimeter. De robot beschikt over allerlei sensoren die op maat van de sector kunnen worden  geprogrammeerd. Het Belgische bedrijf QBMT uit Oostende ontwerpt de software voor de robots die in Frankrijk worden geproduceerd. Mario spreekt 19 talen. Hij beschikt over twee camera’s en over een applicatie voor gezichtsherkenning.

Robot Mario zal met zijn collega’s aan de balie werken, maar ook op andere plaatsen in het hotel, onder meer als begeleider van seminaries waar hij Power Pointpresentaties kan geven of als kinderoppas in de “Kids Corner”.

“Mario vormt geen bedreiging voor de job van de bestaande medewerkers” benadrukt Nathalie Aben van het Marriott Hotel. “Hij zal hen wel zoveel mogelijk bijstaan. En het is voor bedrijven die in het hotel een seminar geven natuurlijk een leuke gimmick dat hij kan worden geprogrammeerd om een toast uit te brengen of om een presentatie te begeleiden.”

Mensachtige robots worden al een tijdje ingezet in de zorgsector. Voor de hotelsector mag Marriott Ghent de eer opstrijken met een wereldprimeur uit te pakken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.