Nieuws Oost-Vlaanderen Robovision is Scale-up of the Year

Robovision is Scale-up of the Year

Jonathan Berte, CEO Robovision

Robovision is Scale-up of the Year

GENT – De Belgische tech startup community kwam gisteravond virtueel samen tijdens The Big Squeeze. Het Gentse Robovision werd er verkozen tot Scale-up of the Year. De prijs voor Start-up of the Year ging naar het Antwerpse Helpper. Daarnaast vielen ook Smartyard en Bubbly-Doo in de prijzen.

Het event, gecreëerd door Startups.be|Scale-Ups.eu in samenwerking met Failing Forward en The Growcery, vond, omwille van COVID-19, een halfjaar later dan gepland volledig online plaats. Volgens de traditie sinds het ontstaan van The Big Squeeze werden awards uitgereikt aan de meest vooruitstrevende startups. De jury, onder het voorzitterschap van Omar Mohout (Sirris), bestond uit Jürgen Ingels (SmartFin), Els Bellens (DataNews), Koen De Waele (Volta Ventures) en Thibault Claes (SRIW).

Startup of the Year

Antwerpse startup Helpper ging naar huis met de hoofdprijs: Startup of the Year. Deze mobiele app werd opgezet om de vraag van ouderen of mensen met een beperking naar extra zorgen te beantwoorden. Via het online platform komen zorgbehoevende in contact met helppers. Die laatsten zijn buurtbewoners die een centje kunnen bijverdienen door structurele thuishulp te bieden. Het platform telt inmiddels liefst 8900 helppers in Vlaanderen en Brussel.

Robovision

Ook het Gentse Robovision viel in de prijzen en kreeg de award voor Scale-up of the Year. De scale-up gespecialiseerd in artificiële intelligentie en deep learning werd 12 jaar geleden opgestart door Jonathan Berte en haalde recent nog de pers met een nieuwe AI-toepassing die radiologen helpt met het beoordelen van de toestand van corona patiënten. Het bedrijf kan grote multinationals zoals Nestlé, PepsiCo en Shell tot zijn klantenbestand rekenen. Robovision zal begin december ook het podium van The Big Score betreden, het venture capital en corporate sourcing evenement van Startups.be | Scale-Up.eu. 

Ook de Gentse scale-ups HelloCustomer en Deliverect en het Dendermondse Lansweeper waren overigens genomineerd voor deze award.

Smartyard & Bubbly-Doo

Als meest disruptieve innovatie kreeg Smartyard de meeste stemmen. De onafhankelijke spin-off van Aertssen Group creëerde een online platform dat het huren en verhuren van zware bouwmachines vergemakkelijkt. Ook het Oost-Vlaamse Mealhero maakte kans op deze award. De Student Startup of the Year-award ging ten slotte naar een startup die initieel werd opgericht door studenten. Toine Habets en Grégory Goossens zijn dat nog steeds en startten een jaar geleden Bubbly-Doo. Met hun uitgekiende software kan iedereen een volledig gepersonaliseerd kinderboek bestellen.

De organisatie kondigde meteen ook de derde editie van The Big Squeeze aan. Deze zal volgend jaar plaatsvinden op donderdag 1 april 2021.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio