Nieuws Oost-Vlaanderen Rode Duivels niet te zien in bedrijven: “Personeel vraagt er niet naar”

Rode Duivels niet te zien in bedrijven: “Personeel vraagt er niet naar”

Rode Duivels niet te zien in bedrijven: “Personeel vraagt er niet naar”

AALTER, EEKLO – De Rode Duivels spelen donderdag een cruciale match tegen Kroatië om de achtste finale van het WK te bereiken. Er wordt gestart om 16 uur, een tijdstip waarop veel mensen nog op hun werk zitten. Hoe pakken bedrijven dit aan? We deden een rondvraag en er blijkt geen animo te zijn om de wedstrijd uit te zenden.

Bij Ontex in Eeklo, Europa’s grootste fabrikant van maandverbanden en luiers, zal wie de match wil zien, verlof moeten nemen. “Wij hebben niks speciaal gepland”, zegt plantmanager Jef Monballyu. “Het leeft wel onder het personeel, maar om een scherm te zetten bij de productielijn terwijl die loopt, is geen goed idee naar veiligheid toe. Wie de match toch wil zien, kan altijd verlof vragen zodat het wel kan.”

Ook bij CampinaFriesland in Aalter zal België-Kroatië niet te zien zijn. “Er was gewoon geen vraag naar bij het personeel, dus zijn er geen plannen voor”, zegt woordvoerder Sarah De Meester. Heeft het te maken met de povere prestaties van de Duivels? “Dat is moeilijk in te schatten, maar in het verleden kwam er wel degelijk die vraag vanuit verschillende hoeken van het bedrijf om de matchen uit te zenden en zijn we daar telkens op in gegaan. Misschien als de Duivels doorstoten komt die vraag wel?”

Drukste moment

Bij de buren van de grafische groothandel Igepa Belux zijn er eveneens geen plannen om de match uit te zenden. “Het leeft een beetje bij het personeel, maar zeker niet zoals bij de vorige tornooien. De timing om 16 uur is ook heel ongelukkig bij ons, het is dan het drukste moment van de dag in ons magazijnen. Laat ons hopen dat ze doorstoten, dan zien we wel”, zegt managing director Dirk Salens.

Bij algemeen ziekenhuis Alma in Eeklo horen we gelijkaardige geluiden. “Neen, we gaan de match niet uitzenden”, zegt Marc Van Hulle, manager PR en communicatie. “Het kan zijn dat ze in de geriatrie-afdeling samen zullen kijken, maar zelfs dat is niet zeker. Misschien dat het anders was geweest indien ze hun eerste twee matchen met mooi voetbal gewonnen hebben, maar nu leeft het gewoon niet.”

“Bij de start van de vorige toernooien waar de Duivels aan mee deden, waren er minstens tien afdelingen die versierd waren, maar nu heb ik er maar eentje gevonden. Of ze zullen doorstoten? Dat wordt moeilijk, Kroatië is waarschijnlijk de beste ploeg van de poule.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.