Nieuws Oost-Vlaanderen RoomeR lanceert vlieRonade: een artisanale bio-vlierbloesemlimonade

RoomeR lanceert vlieRonade: een artisanale bio-vlierbloesemlimonade

© FVV - Het Nieuwsblad

RoomeR lanceert vlieRonade: een artisanale bio-vlierbloesemlimonade

GENT – Het Gentse RoomeR, bekend van zijn verfrissend vlierbloesemaperitief, lanceert een nieuwe drankje. VlieRonade is een ambachtelijk vervaardigde limonade met, uiteraard, vlier in de hoofdrol.

Jeroen Michels, brouwer van RoomeR, is al zijn hele leven geboeid door wat groeit, bloeit en stoeit. Vanaf zijn tienerjaren experimenteerde hij volop met natuurlijke brouwsels. Mémé Maria stelde graag haar huis en tuin ter beschikking als vrijplaats voor nieuwe drankjes. Zij deelde ook haar vlierbloesemlimonaderecept dat aan de basis ligt van RoomeR, een natuurlijk en (h)eerlijk vlierbloesemaperitief. Sinds 2004 wordt RoomeR gebrouwen en gebotteld in de RoomeRfabriek te Gent. Dit op een eigenwijze manier met respect voor de natuur. RoomeR draait met, door en voor mensen. Jeroen en zijn team streven ernaar een ambachtelijk product van topkwaliteit af te leveren.

Getest en goedgekeurd door de buurt

Tijdens het afgelopen coronajaar draaide het ook bij RoomeR anders dan normaal. De sluiting van de horeca liet zich voelen. De extra aandacht en liefde die lokale producten nu krijgen, maakte veel goed. Er kwam tijd vrij. Tijd voor nieuwe brouwsels. Het idee voor een vlierbloesemlimonade leefde al langer. Nu was het het moment. Tijdens het afgelopen coronajaar werd geëxperimenteerd met vlierbloesems en citroensap tot de smaak op punt stond. Aangezien er geen proefpanel bijeen geroepen kon worden, werden staaltjes rondgebracht bij de buren en bepaalden zij “vanuit hun kot” mee de lekkere smaak van de vlieRonade.

Cirkel is rond

Met vlieRonade keert Jeroen terug naar waar het ooit begon. Een natuurlijke vlierbloesemlimonade met enkel de beste ingrediënten. “Het maakt de cirkel rond en voelt als een logisch vervolg in de lijn van natuurlijke brouwsels”, zegt Jeroen.

Ambachtelijk en biologisch

De lekkere en verfrissende limonade met vlier in de hoofdrol wordt ambachtelijk vervaardigd met pure en zuivere ingrediënten. Echte bloemen, puur en vers geperst citroensap. “We plukken zelf de biologische vlierbloesem op de plukboerderij Pur Fruit te Oeselgem. De eerste Vlieronade is een versie met citroensap en daarvoor hebben we handmatig bijna zeshonderd citroenen geperst.”

Naast de citroenlimonade zitten ook al nieuwe smaken in de pijpleiding. Zo experimenteert Roomer volop met gember, appel of blauwe bessen.

VlieRonade is beschikbaar bij enkele exclusieve verkooppunten. Een volledige lijst vind je binnenkort hier terug.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Gent, Kwaremont
Gent

Whitemilk opent uniek AV Lab in Kwaremont

KWAREMONT/RONSE/GENT - Audiovisueel expert Whitemilk vertaalt de meest geavanceerde technieken naar haalbare, geïntegreerde en baanbrekende oplossingen voor auditoria, boardrooms, leslokalen,… Lees meer