Nieuws Oost-Vlaanderen Ruimtemissie neemt Oudenaardse camera's mee naar Mars

Ruimtemissie neemt Oudenaardse camera's mee naar Mars

Ruimtemissie neemt Oudenaardse camera's mee naar Mars

Night vision googles from OIP Sensor systems are displayed during the 2013 LAAD Defence and Security fair in Rio de Janeiro, Tuesday, April 9, 2013. The biennial event brings together Brazilian and international companies specialized in supplying equipment, services and technology to the Armed Forces, Police and Special Forces, Security Services, consultants and government agencies. (Dado Galdieri)

 

OIP Sensor Systems uit Oudenaarde is bijna honderd jaar oud. Het bedrijf werd immers in 1919 opgericht op vraag van het Belgisch leger. In het begin vervaardigde het vooral lenzen, microscopen en verrekijkers.

Vandaag produceert OIP hoogtechnologische optische onderdelen op maat, zowel voor de militaire industrie als voor de ruimtevaart. In die zin is het uitgegroeid tot één van de grote voorbeelden voor onze industriële bedrijven, die luidens Pieter Timmermans, de gedelegeerd bestuurder van het VBO “zich dringend moeten onttrekken aan de zwaartekracht van de interne markt”. De topman van het VBO wijst erop dat de groei de komende jaren van verre markten moet komen en dat onze bedrijven klaar moeten zijn voor die wedloop naar het buitenland.

OIP Sensor Systems toont onder leiding van algemeen manager Freddy Versluys alvast dat het kan want het bedrijf voert bijna 90% van zijn productie wereldwijd uit. Eerder was OIP Sensor Systems al betrokken bij het ruimtevaartproject Rosetta en nu rustte het dus de draagraket die de sonde “Exo Mars” naar Mars moet brengen en die op maandag 14 maart vertrokken is vanuit Kazachstan uit met een “orbiter” en een “lander”, twee camera’s die in Oudenaarde zijn geproduceerd en die de eer van Oost-Vlaanderen dus ook in de ruimte hoog houden.  

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.