Salubris helpt bedrijven recycleren met revolutionaire afvalmachine Superlizzy

AALTER - Het in Aalter gevestigde Salubris, een toonaangevende speler in de schoonmaakindustrie, draagt milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel. Naast de distributie van tal van ecologische reinigingsmiddelen in ecologische verpakkingen, verzorgt Salubris vanaf nu ook de exclusieve distributie voor België van een revolutionaire afvalmachine, die Superlizzy werd gedoopt. Daarnaast zet het bedrijf in op Beautiful Cups: kartonnen bekertjes die driemaal hergebruikt kunnen worden én waarmee je bomen plant.

Salubris, dat in 1980 begon als een bescheiden zaak in schoonmaakproducten, groeide uit tot een sterk en toonaangevend familiebedrijf, gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met schoonmaken. Als groothandel in schoonmaakproducten en -materialen biedt Salubris niet alleen een compleet gamma aan schoonmaakartikelen, maar legt het ook steeds meer de nadruk op milieuvriendelijkheid met het oog op een circulaire economie.

Superlizzy vervangt zes tot acht afvalbakken

“Superlizzy is een revolutionaire automatische vuilnismachine die het volume van allerlei consumentenafvalstromen – van PET-flesjes en blikjes tot papieren bakjes met etensresten en restafval - reduceert met 90%. Eén Superlizzy vervangt zes tot acht afvalbakken. Deze vuilbakken zijn perfect voor locaties waar veel consumenten afval produceren, zoals ziekenhuizen, (hoge)scholen en universiteiten, luchthavens en recreatiedomeinen”, vertelt Christine Van Hoorenweder, zaakvoerder van Salubris.

Superlizzy scheidt vast afval en vocht automatisch en levert hygiënische prestaties door een onderhoudsvriendelijk gesloten systeem. Een waarschuwingslampje gaat branden zodra je een volle afvalzak hebt.

De verrijdbare Superlizzy is eveneens veilig in gebruik en heeft ingebouwde veiligheidssensoren, die beletten dat handen of armen gekneld raken als de Superlizzy in werking is. Salubris biedt bovendien een gratis gebruikerstraining aan bij plaatsing van de vuilnismachine.

Plant bomen met Beautiful Cups

Daarnaast verdeelt Salubris ook Beautiful Cups. “Dat zijn herbruikbare en recycleerbare kartonnen koffiebekers die bijdragen aan duurzame ontwikkelingen, wereldwijd. De cups zijn verkrijgbaar in diverse formaten en zijn geschikt voor warme en koude dranken. Met Beautiful Cups reduceer je het gebruik van kartonnen bekers met 50%”, zegt Christine Van Hoorenweder.

Een onderneming met 500 medewerkers gebruikt gemiddeld 2.000 bekers per dag en dus zo’n 500.000 bekers per jaar. Het Beautiful Cups-concept garandeert dat de kosten van handelingen zoals bestellen, opslag, uitzetten en afvalverwerking, afnemen met 50%. Een bedrijf bespaart met de cups bovendien tot 2.200 kilogram houtkap. Een andere duurzame besparing is het transport en de afvalverwerking, wat vermindering van de CO2-uitstoot oplevert.

“Door gebruik van de Beautiful Cup help je mee aan de groei van het regenwoud door hernieuwde bebossing in het regenwoud van Sumatra en  Tanzania. De Beautiful Cups zijn bovendien vanzelfsprekend gemaakt van karton uit gecontroleerde bossen”, vult Christine Van Hoorenweder aan.