Nieuws Oost-Vlaanderen Samenwerking tussen AVS en TV Oost

Samenwerking tussen AVS en TV Oost

Samenwerking tussen AVS en TV Oost

GENT – De Buren, een dochterbedrijf van de uitgeversgroep Mediahuis, en de Oost-Vlaamse Reclameregie creëren samen een joint-venture voor de exploitatie van de regionale tv-zenders AVS en TV Oost. De verdere groei en digitale transformatie van AVS en TV Oost staan daarbij centraal.

De Buren bezit de exploitatierechten van TV Oost. De Oost-Vlaamse Reclameregie is de exploitatiemaatschappij van de regionale zender AVS. De Buren en de Oost-Vlaamse Reclameregie sluiten nu een strategisch partnership waarbinnen beide partners nauw zullen gaan samenwerken. Hierbij zal worden ingezet op het vinden van mogelijke synergiën, zowel productioneel als commercieel.

Mediahuis, dat via de krant Het Nieuwsblad/De Gentenaar al een sterke positie in Oost-Vlaanderen bekleedt en waarvan ook Made in een onderdeel is, geeft hiermee aan dat het gelooft en vertrouwt in de toekomst van regionale nieuwsmedia en verder wil inzetten op zijn lokale verankering.

Dominic Stas, director Regionale Nieuwsmedia Mediahuis: “Mediahuis gelooft in de kracht van regionale media en bovendien zien we regionale televisie als een potentiële groeimarkt. Om die reden willen we onze positie in deze markt dan ook gaan versterken. Bovendien zullen we de expertise die Mediahuis heeft ontwikkeld met de digitale transformatie van zijn nieuwsmerken, ook volop kunnen aanwenden voor de verdere digitale groei van zowel AVS als TV Oost.”

Gevolg van jarenlange samenwerking

Ilse De Coninck, zaakvoerder Oost-Vlaamse Reclameregie: “De samenwerking met De Buren, die zal leiden tot één commerciële aanpak voor AVS en TV Oost richting de Oost-Vlaamse markt, is een belangrijke stap. Bovendien kijken Mediahuis en de Oost-Vlaamse Reclameregie terug op een jarenlange succesvolle samenwerking voor tal van lokale evenementen zoals onder meer De Strafste Gentenaar.”

De raad van bestuur van de vzw TV Oost benadrukt intussen dat deze intentieverklaring een eerste stap is op weg naar een doorgedreven samenwerking tussen de twee vzw’s, om zo tot een mooie kwaliteitsvolle Oost -Vlaamse televisie te komen, met respect voor de regionale verschillen.

De vzw AVS is ervan overtuigd dat, gezien regionale en nationale nieuwsmerken hun zwaartepunt deels verleggen naar digitale nieuwe media, een sterk partnership met een ervaren partner zoals Mediahuis/De Buren alle perspectieven biedt om dit in Oost-Vlaanderen ten volle te realiseren.

Na de finale ondertekening van het akkoord zal de nieuwe joint-venture worden gevormd door medewerkers van zowel De Buren als de Oost-Vlaamse Reclameregie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.