Nieuws Oost-Vlaanderen Sandra Bekkari geeft kinderkankerpatiënten superkrachten met gezonde voeding

Sandra Bekkari geeft kinderkankerpatiënten superkrachten met gezonde voeding

Sandra Bekkari geeft kinderkankerpatiënten superkrachten met gezonde voeding

GENT – Vandaag werd de Superkrachtig Lekker vzw gelanceerd op de rooftop bar Gaston te Gent. Met dit initiatief wil Kim Milants samen met boegbeeld Sandra Bekkari en mede-oprichters Liesbeth Benoit en Stefanie van Eeckhout kinderkankerpatiënten bijstaan in hun gevecht door in te zetten op lekkere gezonde voeding en een evenwichtige eetbeleving tijdens en na hun behandeling. Mede dankzij de partners Delaware, Philips en VINCI Facilities willen ze dit mogelijk maken.

Het idee van Superkrachtig Lekker is ontstaan tijdens de behandeling van Kim’s dochter Jasmijn. “Volgens ons wordt er door de ziekenhuizen nog te weinig ingezet op voeding en eetbeleving”, stelt Kim. “Velen weten niet dat kinderen met een levensbedreigende ziekte en met kanker een kiemarm dieet dienen te volgen. Dit heeft verregaande gevolgen, niet enkel voor het kind maar ook vaak voor het hele gezin”, legt ze uit. “Zo leven vele gezinnen vaak heel geïsoleerd omwille van de immuniteitsproblematiek van hun zieke kind. Uitstappen zoals uit eten gaan zijn vaak niet meer mogelijk.”

Ook voedingsexperte Sandra Bekkari, die al jaren voor een gezondere levensstijl pleit, weet dat het essentieel is voor zieke kinderen dat zij op krachten kunnen blijven. “Met Superkrachtig Lekker willen we elk kind overtuigen dat het over superkrachten beschikt en ervoor zorgen dat eten iets aangenaams blijft: een feestje als het ware.”

Crowdfunding

Het initiatief werd ontzettend positief onthaald door de Kinderhemato-Oncologie en Stamceltransplantatie afdeling te UZ Gent. Actueel loopt er een crowdfunding om de installatie van een keuken te financieren voor de afdeling. Dit is één van de eerste projecten van het recent opgerichte goede doel. Op amper twee weken tijd slaagde de vzw erin om het minimale doelbedrag van €20.000 in te zamelen op de lopende crowdfunding.

“We zijn er nog niet en hebben zeker nog heel wat steun nodig om dit project te realiseren”, zegt Kim. De globale investering is geraamd op €50.000. De crowdfundingsactie loopt nog tot 13 juni 2019.”

Nationaal project

Maar daar blijft het niet bij, Superkrachtig Lekker heeft de ambitie om het project op termijn op nationaal niveau uit te rollen. “We willen elke vechtende held een superheldenpak cadeau doen omdat beleving en inleving cruciaal zijn. Daarnaast willen we een kok-aan-huis-beleving schenken aan meevechtende gezinnen.” Hier mikt de vzw op hobby-koks die ze willen opleiden over de dieetbeperkingen van de kinderen in behandeling.

Tenslotte wil SuperKrachtig Lekker verjaardagsfeesten organiseren voor kinderen in behandeling. Liesbeth: “Vele verjaardagen gaan namelijk in mineur voorbij. Daar willen we verandering in brengen, zowel voor de jarige zelf als voor het gezin, zodat die dag een mooi en hartverwarmend moment kan zijn.”

Stoefdromen

Stefanie van Eeckhout legt uit dat ze als vzw niet enkel korte termijndoelstellingen hebben maar ook stoefdromen. De meest strategische ambitie van de vzw is het lobbyen voor de terugbetaling van ‘voeding op maat’ voor kinderen met kanker of een levensbedreigende ziekte. “Om dit alles te realiseren kunnen we rekenen op onze 3 partners Delaware, Philips en VINCI Facilities, die elk €25.000 schenken. Daarnaast steunen ze ons ook met expertise van onschatbare waarde.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.