Nieuws Oost-Vlaanderen Sara Van Steenkiste richt Mini-Office op

Sara Van Steenkiste richt Mini-Office op

Sara Van Steenkiste richt Mini-Office op

0000000000000saravansteenkisteVóór de eerste wereldoorlog  was meer dan de helft van de werkende mensen niet in loondienst, en steeds meer arbedismarktdeskundigen gaan ervan uit dat dit straks opnieuw het geval zal zijn. Met een wifi, een smartphone en internet wordt de drempel om ondernemer te worden immers steeds lager.

Arbeidsmarktdeskundige Denis Pennel, die in 2013  met Travailler pour soi een visionair boek over de arbeidsmarkt van de toekomst schreef, verklaarde vorige week in een gesprek met De Standaard  dat “jongeren die vandaag op de arbeidsmarkt komen in hun volledige loopbaan wellicht voor tien tot vijftien verschillende bedrijven zullen werken en meermaals verschillende statuten zullen combineren.”

In Nederland is er al sinds enkele jaren sprake van een heuse “zzp-hype” – zelfstandigen zonder personeel – en ook bij ons zetten steeds meer mensen vanuit hun specifieke competenties de stap naar het ondernemerschap. Zo ook  Sara Van Steenkiste uit Sint-Martens-Latem, die recent gestart is met haar bedrijfje Mini-office.

“Na meer dan 10 jaar geëngageerd werken in loondienst voor verschillende bedrijven”, zegt ze “vond ik het tijd om mijn ervaring te gebruiken ten dienste van zelfstandigen en kleine en middelgrote ondernemingen die niet het budget hebben om full-time iemand in dienst te nemen. Of gewoonweg geen tijd hebben om bepaalde administratieve zaken af te handelen en hiervoor hun vrije tijd op te offeren. Zij kunnen nu bij mij terecht om hen bij te staan volgens hun noden, op afroep, zonder enige verdere verplichting: voor eenmalige of herhalende opdrachten op korte of lange termijn. Ik werk bij de klant op kantoor ofwel vanuit mijn thuiskantoor. De klanten kan op die manier genieten van een service op maat, is zeker dat er structuur zit in zijn administratie en heeft zo ook meer tijd voor kernzaken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.