Nieuws Oost-Vlaanderen Savaco breidt uit naar Oost-Vlaamse markt

Savaco breidt uit naar Oost-Vlaamse markt

Savaco breidt uit naar Oost-Vlaamse markt

KORTRIJK – Ze noemen zichzelf graag het meest impactvolle IT-bedrijf van Vlaanderen. Aan enthousiasme alvast geen gebrek bij de mensen van Savaco. Deze professionele IT-dienstverlener met een breed gamma aan oplossingen voor middelgrote bedrijven, gevestigd in Kortrijk, wil nu ook volop inzetten op de Oost-Vlaamse markt.

De wereld digitaliseert sterk en transformeert snel. De mogelijkheden worden steeds uitgebreider. Savaco maakt je wegwijs en wenst je zo veel mogelijk te ontzorgen van ICT. Met 130 medewerkers en een jaaromzet van 30 miljoen euro, is Savaco op 27 jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de Vlaamse IT-wereld.

Van tekentafel naar cloud

Oprichters Carl Sabbe en Rik Vandemoortele stonden mee aan de wieg van de productontwikkelingssoftware en maakten de overgang van de tekentafel naar de computer mee. Zo startte Savaco initieel met het verdelen van ontwerpsoftwarepakketten zoals CAD en PLM. Ook de bijhorende dienstverlening om deze pakketten vlot te laten draaien op de onderliggende ICT-infrastructuur, bieden ze aan.

Zorgen dat bedrijven altijd 24 op 24 operationeel kunnen blijven, is waar Savaco ondertussen een zeer sterke expertise heeft opgebouwd. Hiernaast beschikt Savaco ook over twee eigen datacenters van waaruit clouddiensten worden aangeboden.  Ook voor de beveiliging van je netwerk, kan je bij Savaco terecht.

Ten slotte levert Savaco ook ‘business productivity’ oplossingen. Waar verliest jouw bedrijf tijd mee? Hoe kan je deze tijd terugwinnen? Savaco biedt een antwoord op deze vragen met verschillende automatiseringstools. Ze verhogen de samenwerking tussen collega’s d.m.v. technologieplatformen zoals SharePoint en Office 365 en kijken samen met u hoe uw processen geoptimaliseerd kunnen worden.

Sinds anderhalf jaar zet het bedrijf ook keihard in op de evolutie omtrent Internet of Things.

Van diepvriesfriet tot lingerie

Het klantenbestand van Savaco is ontzettend gevarieerd. Zo werken ze samen met producent van diepvriesaardappelproducten Agristo. Dit bedrijf groeide op 5 jaar tijd van 100 naar meer dan 500 werknemers. Om de continuïteit van het productieproces te garanderen besliste Agristo om hun ICT- infrastructuur te vernieuwen met de expertise van Savaco. Maar evengoed helpt Savaco lingerieproduct Van de Velde met de afhandeling van zijn facturen dankzij een doordacht goedkeuringsproces.

Voorlopig is Savaco vooral gekend in de ruime omgeving van Kortrijk. Toch hebben ze ook reeds een heleboel Oost-Vlaamse klanten. Het bedrijf wil dan ook graag verder uitbreiden naar Oost-Vlaanderen.

Strategisch voordeel

Savaco wil vooral een duurzame, langetermijnrelatie opbouwen met zijn klanten. “Al meer dan 25 jaar ondersteunen wij onze klanten in hun informaticabeheer. Het gaat voornamelijk om KMO’s, groot en klein. Wij helpen hen met hun IT-toepassingen zodat zij zich beter met hun eigen kernactiviteiten kunnen bezighouden”, aldus CEO Rik Vandemoortele. Mede-CEO Carl Sabbe vult aan: “Het is belangrijk dat onze oplossingen de klant een duidelijk strategisch voordeel geven en een tastbare meerwaarde creëren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.