Nieuws Oost-Vlaanderen SBM breidt opleidingsactiviteiten uit

SBM breidt opleidingsactiviteiten uit

SBM breidt opleidingsactiviteiten uit

Made in Oost-Vlaanderen mag voortaan SBM tot haar structurele partners rekenen. Twee jaar geleden werd de integratie in SBM van bedrijfsgerichte opleidingen die Syntra West organiseerde in gang gezet. Dat was het moment voor SBM om met de uitbreiding van zijn opleidingsaanbod te starten.

Anno 2017 heeft de opleidingsorganisatie een zeer gevarieerd kant-en-klaar open aanbod dat in diverse leslocaties wordt gegeven. Open trainingen vinden in de geëquipeerde technische centra in Brugge en Kortrijk plaats en in het Thomas Cookgebouw in Zwijnaarde waar SBM over leslokalen beschikt. En er is geografische uitbreiding in Antwerpen op komst.

Wellicht is SBM beter bekend voor zijn maatoplossingen en in-house bedrijfstrainingen.Onder de merknaam Escala zet SBM opleidingen voor de non profit sector, overheden, ziekenhuizen en de sociale economie in de markt.

“Het gaat over een waaier aan opleidingen, gaande van managementtrainingen, taalcursussen, media & ICT opleidingen, cursussen en trainingen in techniek, veiligheid en transport en voor specifieke beroepen. Onze organisatie onderscheidt zich door een vrij uniek aanbod aan technische opleidingen op de werkvloer. We zijn bezig met mobiele apparatuur om dergelijke opleidingen ook in ons centrum in Gent en aan de Antwerpse havengemeenschap te geven”, zegt Chris Jonckheere, directeur SBM Opleidingen.

In Consortia is een aantal bedrijven met gemeenschappelijke noden verenigd. Zij hebben bijvoorbeeld een tekort aan technische profielen en vinden die niet in de markt omdat er te weinig instroom is. Maar die bedrijven hebben in hun personeelsbestand enkele handige Harry’s, bij wie wat specialistische technieken ontbreken. In dat geval clustert SBM die bedrijven met dezelfde problematiek om die medewerkers nieuwe technieken volgens de regels van de kunst bij te brengen.

SBM organiseert ook tal van events, beurzen en diverse netwerkgelegenheden voor werknemers, managers en ondernemers. Momenteel zoekt de organisatie nieuwe freelance docenten met technische praktijkervaring voor de regio’s Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Niet meteen mensen met een didactisch profiel, maar wel vakmensen die de praktijk op een didactisch verantwoorde manier kunnen overbrengen op een groep gemotiveerde cursisten. Het is dus niet nodig om te beschikken over een lerarenopleiding om les te mogen geven bij SBM. Meer info vindt u hier.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.