Nieuws Oost-Vlaanderen SEEQ wordt Well Played en zet in op planmatige aanpak van videocommunicatie

SEEQ wordt Well Played en zet in op planmatige aanpak van videocommunicatie

SEEQ wordt Well Played en zet in op planmatige aanpak van videocommunicatie

0000000000000000000000000000000jakobIn Gent brandt de startuplamp feller dan ooit. Van Bloovi tot BubblePost, van Teamleader tot Showpad en van NGDATA tot Zentrick, tientallen startups timmeren er aan de weg en zorgen met enthousiast ondernemerschap voor nieuwe werkgelegenheid voor jong talent.

Eén van die Gentse  pur sang ondernemers is ook Jakob Lorré (foto). In 2012 richtte hij SEEQ op, een bedrijfje dat de ambitie had alle mogelijke complexe zaken uit te leggen in animatiefilmpjes van één minuut. Het bleek een gat in de markt te zijn. Hij werkte ook een tijdje samen met Lorenzo Bown, die naderhand met StoryMe een gelijkaardig bedrijf uitbouwde. “Samen met 87seconds uit Brussel zijn we nu de drie grote spelers in animatievideo’s”, zegt Jakob Lorré. “We zijn nu elkaars concurrenten en voeren die concurrentieslag op het scherp van de snee, maar dat maakt ons ook bijzonder alert.”

Hoewel Jakob Lorré de bescheidenheid zelve is, kan hij er prat op gaan in vier jaar een bedrijf te hebben uitgebouwd met zestien vaste medewerkers en twee vaste freelancers. “En dat zonder één euro extern kapitaal”, voegt hij eraan toe. “De reclame van mond tot mond heeft altijd haar werk gedaan en we krijgen elke week heel wat aanvragen van zowel grote als kleine bedrijven. Het blijft bijzonder boeiend om het evenwicht te bewaren tussen het vinden van genoeg recurrente inkomsten om onze medewerkers en leveranciers op het einde van de maand correct te betalende en tegelijk de nodige investeringen te doen om te groeien. Maar vooralsnog blijft dit erg goed lukken.”

Het is een attitude die de ondernemingsgeest van Jakob lorré typeert. Hij gelooft honderd procent in wat zijn bedrijf doet, maar leunt niet tevreden achterover en denkt permanent na over over vernieuwing.   “Ik voelde dat het tijd werd voor een nieuwe strategie. De leuke videoanimaties die we op maat maken door heel creatief mee te denken met de klant, zijn eigenlijk slechts een eerste stap. Ik vergelijk het een beetje met een Ferrari of Lamborghini die men aankoopt en dan uiteindelijk maar in de garage laat staan met een groot dekzeil erover. Bij te veel van onze klanten bleven de video’s een beetje te veel een doel op zich en te weinig een middel om echte communicatiedoelstellingen waar te maken. Daarom willen we nu het accent leggen op een heel planmatige aanpak. Wat is precies de doelstelling van een video? Wat moet ermee worden bereikt? Wat zijn de beste kanalen om dat doel te bereiken? Op al die vragen willen we klanten een antwoord bieden en ook duidelijk en transparant zicht geven op de resultaten.”

Die nieuwe strategie wordt uitgevoerd onder een nieuwe naam voor het bedrijf. SEEQ heet nu Well Played, met de toevoeging “smart animation studio.”  “Die rebranding was nodig om ons nieuwe verhaal te vertellen”, zegt Jakob Lorré nog. “We zijn ervan overtuigd dat we dankzij die nieuwe aanpak nog meer klanten zullen kunnen helpen om hun communicatiedoelstellingen waar te maken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.