Nieuws Oost-Vlaanderen Sinamum lanceert ‘MEIGT’: de eerste Aalsterse vlaaipasta

Sinamum lanceert ‘MEIGT’: de eerste Aalsterse vlaaipasta

Sinamum lanceert ‘MEIGT’: de eerste Aalsterse vlaaipasta

AALST – Goed nieuws voor de fans van Aalsterse vlaai. Vanaf deze week is MEIGT, de smeerbare variant van het gebak, te proeven bij de lokale handelaar in Aalst. Bedenker Steven De Bruyne wil met de MEIGT smeerpasta de Aalsterse traditie nieuw leven inblazen.

Aalsterse vlaai, het smeuïge gebak op basis van mastellen en kandij, is al eeuwen gekend en gekoesterd in Aalst. Menig Aalstenaar beschouwt het stukje vlaaikant als zijn culinaire trots. Buiten Aalst blijft het gerecht echter vaak een nobele onbekende. Daar wil bedenker Steven De Bruyne met MEIGT, de smeerbare variant van het gebak, verandering in brengen.

“Van jongs af aan zijn we opgegroeid met de heerlijke smaak van Aalsterse vlaai”, vertelt Steven De Bruyne van de jonge Aalsterse start-up Sinamum. “We besloten dus om die smaak dicht bij ons te houden op elk mogelijk moment. We namen het familierecept van onder het stof en bliezen er nieuw leven in. MEIGT smeerpasta was geboren! De naam komt van de Aalsterse uitspraak “Dat is mijne meigt” wat zoveel betekent als “‘t Is lekker”.

Een knipoog naar vroeger

“MEIGT is een eerbetoon aan de heerlijke Aalsterse vlaai”, zegt De Bruyne trots. “De smeuïge pasta is lekker op een boterham met een laagje boter, maar evengoed met een pannenkoek. Je kiest het vooral zelf. In het verhaal schuilt vooral de gezelligheid van de terugblik naar vroeger.”

 

Die terugblik wordt versterkt in de visuele identiteit: de grootmoeder die haar eigen meigt doorgeeft aan de kleinkinderen aan tafel. “Voor de (visuele) communicatie en het verpakkingsontwerp klopten we aan bij Green Bananas, een Aalsters bureau”, voegt De Bruyne toe.

Verdelers gezocht

Sinamum wil met Meigt een vaste waarde worden tussen de smeerpasta’s. “Zowel jong als oud moet de kans krijgen om kennis te maken met de smaak van vroeger. En we geven Aalsterse vlaai de aandacht die ze verdient!”

MEIGT smeerpasta is vanaf woensdag 16 juni al verkrijgbaar bij Bakkerij Verleysen. Wie graag zelf verdeler wordt, neemt best contact op met de maker via info@meigt.be. Alle info over de smeerpasta is te vinden op www.meigt.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.