Nieuws Oost-Vlaanderen Slagerij uit Deftinge ontsnapt op nippertje aan gangsterpraktijken

Slagerij uit Deftinge ontsnapt op nippertje aan gangsterpraktijken

Slagerij uit Deftinge ontsnapt op nippertje aan gangsterpraktijken

ksWim De Cock en Marleen De Schryver baten sinds 1998 in Deftinge nabij Geraardsbergen een keurslagerij uit die zich onderscheidt door een ruim aanbod van huisgemaakte producten, die grotendeels afkomstig zijn van de dieren van lokale boeren. Vooral omwille van de hespen die drogen in de eigen rookkamer geniet de slagerij een sterke reputatie.

Onlangs werden Wim en Marleen ei zo na het slachtoffer van wel erg malafide praktijken. “Op een gegeven ogenblik crashte mijn pc”, vertelt Marleen De Schryver. “Alles blokkeerde. En omzeggens op hetzelfde ogenblik kreeg ik telefoon van onze huisbankier KBC met de vraag of het wel klopte dat wij 20.000 euro wilden overschrijven naar een rekening in Polen. Uiteraard klopte daar niets van. Ons kantoor in Herzele werd daarvan verwittigd door de hoofdzetel van KBC in Brussel. Ik kan de medewerkers van de bank niet dankbaar genoeg zijn dat ze zo alert zijn geweest.”

Ondertussen hebben de uitbaters van de slagerij op aanraden van de bank klacht tegen onbekenden ingediend bij de politie en laten ze hun pc onderzoeken om te kijken waar het precies fout is gelopen.

“Maar ik wil echt alle ondernemers verwittigen om alert te zijn”, zegt Marleen nog. “Vroeger dacht ik dat hacking en cybercriminaliteit enkel een probleem vormden voor grote bedrijven, maar met ons wedervaren is wel duidelijk gebleken dat ook kleine ondernemers daar het slachtoffer van kunnen zijn. Wie bijvoorbeeld met KBC for business werkt, doet er volgens mij goed aan om het daarbijhorende kaartje niet in zijn pc te laten zitten. Ik weet natuurlijk niet hoe de gangsters tewerk zijn gegaan, maar ik wil nog eens benadrukken dat ondernemers niet voorzichtig genoeg kunnen zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.