Nieuws Oost-Vlaanderen Sleept Ontex award van best finance team in de wacht?

Sleept Ontex award van best finance team in de wacht?

Sleept Ontex award van best finance team in de wacht?

00000ontexHet award-event voor “Best Finance Team van het Jaar”, wordt voor de dertiende keer georganiseerd door de uitgeverij Financial Media uit Aalter, die niet alleen het vakblad CFO Magazine uitgeeft, maar ook allerlei events organiseert. Dit event brengt zowat 800 financiële professionals bij elkaar en is  inmiddels uitgegroeid tot een klassieker in de Belgische financiële wereld.

“De “Best Finance Team van het Jaar” award plaatst de prestaties van de CFO en zijn medewerkers in de schijnwerpers”, zegt uitgever Peter De Roeck van Financial Media. “Het centrale uitgangspunt is dat Finance een teamprestatie is.”

Op donderdag 5 februari 2015 mogen weer vier teams een dergelijke award in ontvangst nemen. De vier categorieën zijn de volgende:  grote bedrijven, kmo’s, social profit en “best practice”.

Eén van de genomineerde bedrijven is Ontex uit Erembodegem. Het finance team liet vorig jaar immers een opgemerkte prestatie optekenen door in minder dan vijf maanden tijd een beursgang (Initial Public Offering; IPO) uit te werken en tegelijk de resterende kredieten te herfinancieren.

De veelheid aan workflows vereiste een intensief projectmanagement, en dit onder grote tijdsdruk. Wegens het succes van deze beursgang werd met de herfinanciering – normaal gepland voor april 2015 – reeds in het derde kwartaal van 2014 gestart.

Het team van CFO Jacques Purnode opteerde voor een combinatie van obligaties en een banklening, met het doel de toegang tot beide markten te behouden, de liquiditeit te optimaliseren én een core group van banken te vormen. In een recordtijd van iets meer dan één maand waren alle nodige stappen ondernomen.  Er werden obligaties ten belope van 630 miljoen euro geplaatst, resulterend in een gemiddelde financieringskost van 3,5% in plaats van 8,1%. Dit zorgde niet alleen voor een kostenbesparing van bijna 29 miljoen euro per jaa, maar ook voor een verhoging van de rating met twee punten door de bekende reatingbureaus Moody’s en S&P.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.