Nieuws Oost-Vlaanderen Smartphoto slaat historische bladzijde om

Smartphoto slaat historische bladzijde om

Smartphoto slaat historische bladzijde om

Het Wetterense Smartphoto heeft naar eigen zeggen een beetje geschiedenis geschreven en dit met een reeks veranderingen op het niveau van de raad van bestuur. Er is sprake van een historische generatiewissel.

Tonny Van Doorslaer, 30 jaar actief bij Smartphoto, en Luc Vansteenkiste, 20 jaar op de teller, nemen afscheid als bestuurders. Luc Vansteenkiste werd destijds aangetrokken door wijlen Johan Mussche, met wie hij bijzonder goed bevriend was. Van Doorslaer, de vroegere cfo, was lange tijd ceo en groeide later door tot voorzitter van het hoogste bestuursorgaan. Hij heeft in elke functie de transformatie meegemaakt en begeleid van het vroegere Spector naar het huidige Smartphoto. Toen de digitalisering volop school maakte, kwam Spector in nauwe schoentjes terecht. Maar een turn around businessplan, mee in de markt gezet door aandeelhouder Philippe Vlerick, zorgde voor een spectaculaire ommekeer. De voorbije drie jaar slaagde het bedrijf er opnieuw in om winst te maken, een heus huzarenstukje. Het vroegere Spector schoolde zich om naar een e-commerce speler en tekende in Nederland ook voor een overname van een concurrent (Webprint). Voor dit jaar wordt opnieuw groei voorspeld.

Bij het bedrijf uit Wetteren heeft inmiddels ook Marc Coucke zijn blijde intrede gedaan als aandeelhouder en bestuurder. Coucke bezit op vandaag 12,5 procent in Smartphoto.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.