Nieuws Oost-Vlaanderen Smet Jet zet voluit in op innovatie met 4PS

Smet Jet zet voluit in op innovatie met 4PS

Smet Jet zet voluit in op innovatie met 4PS

ZWIJNAARDE/SINT-GILLIS-WAAS –  Belgisch familiebedrijf Smet Jet, met vestiging in Sint-Gillis-Waas, kiest voor het Gentse 4PS en zet hierbij in op innovatie, digitalisering én automatisering. Omwille van verouderde software met veel maatwerk, was een upgrade van hun bestaande systeem niet meer mogelijk. Dit was het startpunt van de zoektocht naar nieuwe ERP-software voor Smet Jet. Het huidige proces, dat nog vrij klassiek werkt, zal volledig gedigitaliseerd worden door 4PS.

Steven Cludts, Operations Manager bij Smet Jet: “4PS Construct dekt de lading van onze requirements quasi volledig af. Met andere woorden: minder nood aan maatwerk. En makkelijker upgraden achteraf, wat toch wel één van onze belangrijkste pijnpunten was. Vertrouwen in het team en de mensen, zowel qua sales als het development team, speelden ook mee in onze lange termijn keuze. De implementatie-methodologie Contoso is nog een sterke troef: zeer krachtig en professioneel.”

Van klassiek paper-based proces naar automatisering

Met de keuze voor 4PS Construct wil Smet Jet volop inzetten op innovatie, digitalisering en automatisering. Mathieu De Glas, Managing Director 4PS: “Het huidige proces werkt nog vrij klassiek met papieren bonnen, die verwerkt worden binnen facturatie en loonverwerking. Deze verouderde manier van werken vraagt een enorme inspanning van het team. Om nog maar te zwijgen over de fouten, dingen die vergeten worden én de tijd voor dubbele ingave die dit paper-based proces met zich meebrengt.”

Het volledige proces zal nu gedigitaliseerd worden: de volledige boekhouding van aankoop tot facturatie, maar ook de operationele afdeling, HR, de kwaliteitsafdeling én de werkplaats. Hiermee willen Smet Jet en 4PS de efficiëntie verbeteren. “Op dit ogenblik wordt er nog té veel manueel ingegeven. Het team kan beter op een andere – efficiënte – manier ingezet worden om een meerwaarde te creëren.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio