Nieuws Oost-Vlaanderen Softwarebedrijf verleidt toekomstige IT’ers met pop-up blokplekken

Softwarebedrijf verleidt toekomstige IT’ers met pop-up blokplekken

Foto ACA Group

Softwarebedrijf verleidt toekomstige IT’ers met pop-up blokplekken

GENT – Duizenden studenten buigen zich de komende weken over hun boeken, en dat zorgt voor een stormloop op bloklocaties. Softwarebedrijf ACA Group voorziet daarom studeerplekken en professioneel advies voor blokkende informaticastudenten in Gent en Hasselt. Een nobel initiatief, maar ook handige promo voor een sector die hengelt naar hoogopgeleide profielen.

ACA Group toverde de focus rooms in haar kantoren om tot studieplekken met gratis wifi, drank en lunch en met persoonlijke assistentie van ervaren software engineers. Zij kunnen technologiestudenten die worstelen met hun cursus informatica meteen een extra woordje uitleg geven.

Dringende nood

“Studenten hebben het in de examenperiode niet makkelijk”, zegt CEO Ronny Ruyters. “Met ons initiatief willen we hen de mogelijkheid geven om zich in goede omstandigheden voor te bereiden.”

Maar dat er meer achter de actie zit dan enkel liefdadigheid, geeft de CEO ook zelf toe. “Studenten maken op die manier meteen kennis met een professionele bedrijfsomgeving. Onze sector heeft dringend nood aan hoogopgeleide werkkrachten.”

 

CEO Ronny Ruyters: “Onze sector heeft dringend nood aan hoogopgeleide werkkrachten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.