Nieuws Oost-Vlaanderen Sophie Manigart juicht nieuw investeringsfonds voor tech startups toe

Sophie Manigart juicht nieuw investeringsfonds voor tech startups toe

Sophie Manigart juicht nieuw investeringsfonds voor tech startups toe

000000000sophie87Het investeringsfonds Highland Europe (www.highlandeurope.com) heeft een nieuw deelfonds opgericht waarin 332 miljoen euro beschikbaar is om Europese tech startups die in een groeifase zitten financieel te ondersteunen. De Europese arm van Highland Capital Partners heeft de bedoeling om daarmee om daarmee per deal een kapitaalinjectie te realiseren van 10 tot 30 miljoen euro. Succesvolle tech startups waar Highland eerder in investeerde waren het Nederlandse WeTransfer en Finanzcheck, een Duitse online vergelikingssite om optimale kredieten te kunnen vergelijken.

“Uiteraard is dit initiatief een goede zaak”, zegt de Gentse professor Sophie Manigart die al ruim twintig jaar financieringsstrategieën van ondernemingen onderzoekt en een specialiste is in risicokapitaal, private equity en financiering door business angels. “Maar ook startups moeten voor ogen houden dat ondernemern meer is dan in he tnieuws komen met het succesvol afsluiten van kapitaalrondes.”

Die uitspraak wordt bevestigd door het feit dat de “unicorn” – een bedrijf dat sen meer dan 1 miljhard dollar waard is – Evernote recent in de problemen is gekomen.

Sophie Manigart, die onder meer doceert aan de Vlerick Business School en in heel de wereld een graag geziene gastspreker is in gerenommeerde business schools onderschrijft dat  het investeringsfonds Highland Europe met startups die rond internet, mobiele toepassinen en software aan een groeidoorbraak willen werken nog altijd een juiste niche viseert.  “Durf- en zaaikapitaal is in voldoende mate aanwezig”, zegt ze, “maar bedrijven die in de groeifase zitten, de zogenaamde scale-ups hebben het soms moeilijker om geld te vinden. Het zijn nochtans die bedrijven die echt kunnen doorgroeien tot grote werkgevers. Een financieel duwtje in de rug om die fase te halen is dus meer dan welkom.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.