© lrg © lrg

Spicy mango en aardbei-kokos: met Wijs Ijs in Gent waan je je meteen in exotische oorden

In de nieuwe ijsjeszaak Wijs IJs in de Lucas Munichstraat vind je meer dan enkel de standaard smaken zoals vanille en stracciatella. Met onder meer spicy mango, aardbei-kokos en rabarber-sinaas verrast zaakvoerder Kristof de smaakpapillen van jong en oud.

In de buurt kennen de kinderen die naar school gaan in de Freinetschool Het Trappenhuis Kristof en zijn ijs al. Hij duikt er namelijk al acht jaar op tijdens schoolfeesten en andere evenementen met zijn ijskar. Maar nu vond de ijsmaker het tijd om een echt ijssalon in de buurt te openen.

In het pand van Wijs IJs zat tot voor kort de taartenwinkel Lauretta & The Nightingale. De buurtbewoners vallen dus van de ene zoetigheid in de andere. Kristof volgde vroeger een opleiding tot patissier, waar hij als eerste ijs leerde maken. Uiteindelijk ging hij toch als zelfstandig aannemer aan de slag. Tot hij nu dus de sprong waagde naar een voltijds ijssalon.

“Geen poederijsjes”

“Ik wilde dit al heel lang doen. Mijn ijs is allemaal zelfgemaakt en ik maak graag unieke smakencombinaties. Ik gebruik enkel verse ingrediënten en geen poederijsjes”, vertelt Kristof. Elke week stelt hij minstens één nieuwe smaak samen.

Aan de naam van de zaak en de strijkplanken die op het terras als tafel dienen, zou je niet denken dat Kristof oorspronkelijk een Antwerpenaar is. “Ik ben 29 jaar geleden naar Gent verhuisd en woon vlak bij de zaak. Ik wil vooral de buurt plezieren met mijn ijsjes. Zo ben ik volgende week van plan om Turks ijs te maken.”