Nieuws Oost-Vlaanderen Sportieve bedrijven komen naar Gent

Sportieve bedrijven komen naar Gent

Sportieve bedrijven komen naar Gent

Gent is gaststad voor de 21ste editie van de European Company Sport Games. Tijdens de Europese Bedrijfssportspelen, die van 21 tot en met 25 juni plaatsvinden, wordt de stad overspoeld door sportieve werknemers uit verschillende landen. “Het is het grootste meerdaagse sportevenement in Gent ooit en dus een uitstekende kans om de sterktes van Gent als sportstad te tonen”, zegt schepen van Sport Resul Tapmaz.

De Europese Bedrijfssportspelen vinden sinds 1977 om de twee jaar in een andere gaststad plaats. Vijf jaar geleden werden de spelen aan Gent toegewezen, dat zo de eerste Belgische locatie wordt. Met meer dan 5.000 deelnemers van 372 verschillende bedrijven en organisaties verdeeld over 23 disciplines, gaat het bovendien om het grootste sportevenement dat Gent ooit ontving. “Dankzij onze goede sportinfrastructuur en de medewerking van het rijk Gents landschap aan sportverenigingen rekenen we op een topeditie”, vertelt Resul Tapmaz. “Met het hoge aantal deelnemers van over heel Europa geniet meteen ook het toerisme en de horeca volop mee.”

De meeste deelnemers komen uit Duitsland (2.128) en Frankrijk (1.176). Ook de Belgen (689) zijn goed vertegenwoordigd. Zo doen onder andere medewerkers van Gentse bedrijven zoals Universiteit Gent, Hogeschool Gent, AZ Sint-Lucasziekenhuis, Tom Tom, Farys, Kronos Europe, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent en Politie Gent mee.

Op zaterdag 24 juni staat de Green Run in het Citadelpark op het programma. Naast de 776 deelnemers kunnen ook Gentenaars en andere sportievelingen nog meelopen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.