Nieuws Oost-Vlaanderen Stad Aalst stuurt energie-expert naar kmo’s

Stad Aalst stuurt energie-expert naar kmo’s

Foto Shutterstock

Stad Aalst stuurt energie-expert naar kmo’s

AALST – Aalsterse bakkers, slagers, kledingwinkels en restaurants kunnen beroep doen op een energie-expert voor een ‘quickscan’ van hun zaak. De stad wil op die manier ondernemers helpen om kosten te besparen.

Eenmanszaken, kleine ondernemingen en vrije beroepers die nood hebben aan energieadvies kunnen zich online registreren voor een ‘quickscan’. Tijdens een bezoek van een halve dag bestudeert een expert het verbruik, het gebouw en de installaties.

“We beseffen dat ondernemers geen makkelijke tijden meemaken: eerst de coronacrisis en nu de energiecrisis”, zegt schepen voor Energie Katrien Beulens (N-VA). “We willen vanuit de stad helpen waar we kunnen om hun panden te verduurzamen, bijvoorbeeld via quickscans. De stad betaalt hierbij 80% van de kost, waardoor de scan slechts 133,10 euro kost voor de ondernemer.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.