Nieuws Oost-Vlaanderen Start-up organiseert driedaagse inspiratietoer

Start-up organiseert driedaagse inspiratietoer

Start-up organiseert driedaagse inspiratietoer

AAEAAQAAAAAAAAFaAAAAJDhiNDMwNzE5LWUxODItNGEyZC04ZmI4LWM5YTUzZjBlNmM5ZABert Vandebuerie is als regioverantwoordelijke voor Oost-Vlaanderen bij Xerius intensief  bezig met het ondersteunen en adviseren van ondernemers en toekomstige ondernemers. “Het is een voorrecht”, zegt hij daarover, “om dagelijks mensen te ontmoeten die er met zoveel passie voor gaan.”

Eén en ander werkt kennelijk aanstekelijk want nu heeft hij met Connexi zelf ook een onderneming opgericht, die opereert vanuit Zaffelare. “Het is mijn vaste overtuiging” zegt hij, “dat de tijd dat ondernemingen het zich konden veroorloven om zich af te sluiten  definitief voorbij is. Er is zoveel dat ondernemers over sectoren en landsgrenzen en denkbeeldige scheidingsmuren heen van elkaar kunnen leren. Met Connexi willen we daarom ondernemers bij elkaar brengen. Meer dan ooit draait ondernemen in de netwerkeconomie niet alleen rond netwerken, maar vooral ook rond effectief samenwerken.”

Daarom kiest Connexi niet voor een zoveelste netwerkevent, maar voor een heuse driedaagse inspiratietoer, waarbij Vandebuerie samen met Bert Van Wassenhove als toerleider zal fungeren. “Op 6, 7 en 8 mei bezoeken we met een VIP-bus tien ondernemingen in Vlaanderen en Nederland die de deelnemers de unieke ondernemersvibe zal doen voelen en waarbij we ook meet & greets plannen met bekende ondernemers, zodat alle ondernemersvragen rond de actuele thema’s van vandaag aan bod komen.”

Op het lijstje van ondernemers die hun medewerking hebben toegezegd vinden we namen terug als Bart Claes van JBC, Inge Geerdens van CV Warehouse en Pieter Zwart van Coolblue. Voorts komt er ook een fysieke challenge om de “alles is mogelijk”-spirit van de deelnemers te testen.

Van de tien bedrijven die bezocht zullen worden zijn er vier in Oost-Vlaanderen gevestigd: Omega Pharma in Nazareth, Torfs in Sint-Niklaas, Showpad in Gent en Carta Mundi Digital in Drongen.

“Het is geen rondgang langs technologiebedrijven of startups”, zegt Bert Vandebuerie, die ook al van de partij was op een Silicon Valley inspiratietoer, nog, “maar een echt driedaags ondernemersbad. De bus is ondertussen zo goed als volgeboekt, maar er zijn nog enkele plaatsjes over.”  Meer informatie is te vinden op www.connexi.eu

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.