Nieuws Oost-Vlaanderen Start-up Whale haalt 1 miljoen op bij Volta Ventures en Peak Capital

Start-up Whale haalt 1 miljoen op bij Volta Ventures en Peak Capital

Bram Billiet en Gary Vanbutsele

Start-up Whale haalt 1 miljoen op bij Volta Ventures en Peak Capital

RONSE – Vorig jaar werd Whale uit Ronse nog op Made in Oost-Vlaanderen voorgesteld als Starter van de week. Het kennis en training platform voor kmo’s haalt nu 1 miljoen euro op bij Volta Ventures, Peak Capital en haar oprichters. De nieuwe financiering zal de wereldwijde expansie en marketinginitiatieven van Whale versnellen.

Whale is een SaaS start-up die bedrijven helpt al hun processen, procedures en kennis op één plek te centraliseren, zodat ze medewerkers sneller kunnen onboarden en opleiden. Als webplatform en web plugin helpt Whale teams met het delen van micro content, binnen de context van hun activiteiten en op het juiste ogenblik. Het bedrijf richt zich voornamelijk op dienstenbedrijven met veel kenniswerkers en bedrijven die frameworks gebruiken zoals EOS® of Scaling up.

Schaalbaar en efficiënt teams opleiden

Gary Vanbutsele, medeoprichter en CEO van Whale, heeft eerder een IT-service bedrijf geleid en weet hoe tijdrovend het opleiden van werknemers op de traditionele manier kan zijn. “Soms voelde het alsof ik mezelf keer op keer herhaalde zonder echte vooruitgang. Ik moest een meer schaalbare en efficiënte manier vinden om mijn teams de kennis te geven die ze nodig hadden.”

Whale haalt nu 1 miljoen euro bij elkaar om verder te groeien. Dit doet het bij de Gentse investeringsmaatschappij Volta Ventures, het Nederlandse durfkapitaalfonds Peak Capital en haar oprichters. Koen De Waele, Venture Partner bij Volta Ventures, legt zijn motivatie om te investeren uit: “Het Whale-team is gericht op het stimuleren van operationele efficiëntie en effectiviteit door kennis digitaal aan te reiken tijdens het uitvoeren van de job. Als dusdanig stimuleert Whale digitale transformatie wereldwijd door processen te operationaliseren en versnelt het onboarding, on-the-job training en het delen van best practices.”

Context bewuste kennis binnen de eigen tools

Stefan Bary, Managing Partner bij Peak Capital, sluit aan: “Traditionele kennis en training oplossingen slaan informatie op in een silo, waardoor de adoptie en gebruik ervan van het team vaak slecht is. De oplossing van Whale daarentegen biedt context bewuste kennis aan binnen de tools en applicaties die een bedrijf gebruikt: de juiste informatie voor de juiste medewerker op het juiste moment. Echt leren al doende op een zeer efficiënte manier.”

Gary besluit: “We zijn erg verheugd om niet één, maar twee ervaren partners aan boord te brengen die ons in staat zullen stellen om bedrijven te helpen efficiënter te werken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.