Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Anton staat al sinds zijn vijftiende in de keuken, maar opent nu zijn eerste restaurant

Starter van de week: Anton staat al sinds zijn vijftiende in de keuken, maar opent nu zijn eerste restaurant

Anton De Coster in zijn zaak. Foto svov

Starter van de week: Anton staat al sinds zijn vijftiende in de keuken, maar opent nu zijn eerste restaurant

ZELE – Sinds kort roert Anton De Coster (32) in de kookpotten van Ton Vie op de Markt in Zele. Een nieuw restaurant, de opvolger van de gevestigde waarde Blunch. “Mensen kunnen bij ons lunchen, maar ook hun tijd nemen om te ontspannen en te genieten”, zegt de chef.

Ton Vie is de eerste eigen zaak voor Anton De Coster (32). “Voordien was ik freelancer, om op plekken te redden wat er te redden viel na het uitvallen van een collega of het invullen van een periode zonder chef”, legt Anton uit. “Ik werkte onder meer in The Belgian Royal Yachtclub, was ook drie jaar chef in de golfclub van Sint-Gillis-Waas, maar was toch al wat aan het zoeken om zelf een zaak te beginnen. En toen de financiering rond was kon het allemaal écht beginnen.”

Wereldkeuken

Het oog van Anton viel op het pand waar voorheen restaurant Blunch van Wim Van Hecke, die voorheen al achter de potten stond in Fleur de Lin, ondergebracht was.

“Ik had direct een klik, zowel met het pand als met Wim”, zegt Anton. “Hij wilde de zaak overlaten en zette me heel goed op weg. Daar ben ik hem dankbaar voor. Ik woon in Waasmunster en ben dus geen Zelenaar, maar wil van Ton Vie absoluut een vaste waarde in de gemeente maken. Want Zele leeft toch wel en dan zeker ook op culinair vlak. Er zijn hier meerdere plekken om te genieten.”

“En ook bij Ton Vie kunnen de mensen lekker komen ontspannen en tegelijkertijd genieten van lekkere gerechten uit de wereldkeuken. Zo staat er vandaag een Japanse tataki op het menu, net als de Mexicaanse saus mole, maar evengoed een kalfszwezerik uit de Franse keuken. Anderzijds kunnen onze klanten bij de lunch ook wel snel bediend worden.”

Verse producten

Ton Vie komt van Anton en zijn vrouw Sylvie. “Zij werkt achter de schermen mee voor het papierwerk en andere praktische zaken”, zegt de kersverse restaurantuitbater. “Daarnaast is ze bezig met de opvoeding van ons dochtertje van drie. En er is ook nog een zoontje op komst.”

Anton werkt voor de 35 couverts in zijn restaurant steevast met verse producten. “Alle ijs en sorbet draai ik zelf en we hebben geweldige leveranciers aan de haak geslagen voor de ingrediënten waar ik mee kook”, besluit Anton. “Ik beschik over een eerder kleine koelcel en dus wordt er dagelijks verse waar gebracht. Sinds mijn vijftiende sta ik al in de keuken, nu voor het eerst in mijn eigen zaak. De mensen een leuke avond of middag bezorgen, daar is het me allemaal om te doen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.