Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Blitz Power in Kruibeke bouwt hippe laadpalen

Starter van de week: Blitz Power in Kruibeke bouwt hippe laadpalen

Starter van de week: Blitz Power in Kruibeke bouwt hippe laadpalen

KRUIBEKE – De Oost-Vlaamse start-up Blitz Power sleepte met zijn laadstations een IF Design Award in de wacht. De ‘Blitz Power Station’ werd door een vakjury geprezen voor zijn strakke en functionele design. En dat ook de looks belangrijk zijn voor een laadstation, bewijst het succes van Blitz Power.

Blitz Power werd precies een jaar geleden opgericht door Alexander Hertsens, de tweede generatie van Hertsens Transport. “We zijn blij met deze internationale erkenning die ons laadstation krijgt”, vertelt hij. “Onze producten moeten eyecatchers zijn. De IF Design Award is één van de meest gegeerde designprijzen. Het is voor ons het bewijs dat we op de goede weg zijn.”

 

Alexander Hertsens, CEO van Blitz Power.

Het ontwerp van de Blitz Power Station is van de hand van ontwerper Mathias De Winter. “We ontwikkelden het laadstation zodat het eenvoudig te repareren is”, vertelt hij. “Na haar levensloop kunnen de onderdelen mooi van elkaar worden gescheiden voor recyclage of zelfs voor hergebruik.”

1.400 laadstations

Dit jaar wil Blitz Power een omzet halen van 2,8 miljoen euro en zo’n 1.400 laadstations plaatsen. Dat aantal moet elk jaar verdubbelen. Vandaag telt Blitz Power al negen werknemers. Om op de snelle groei in te spelen, is de start-up nog op zoek naar zo’n vijf extra collega’s.

“Vanaf 2026 zullen enkel volledig elektrische bedrijfswagens fiscaal aftrekbaar zijn”, merkt Hertsens op. “Daarom verwacht ik dat vrijwel alle bedrijven hun wagenpark zullen elektrificeren. Als heel België vol zal staan met laadpunten, waarom zouden dit dan geen mooie mogen zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.