Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Blitz Power is nieuwe one-stop-shop voor elegante laadpalen

Starter van de week: Blitz Power is nieuwe one-stop-shop voor elegante laadpalen

Starter van de week: Blitz Power is nieuwe one-stop-shop voor elegante laadpalen

KRUIBEKE – Blitz Power wil als gloednieuwe producent van laadpalen zijn steentje bijdragen aan de opmars van de elektrische wagen. De laadpalen, die volledig worden geassembleerd in Kruibeke, onderscheiden zich door hun verfijnd design en zijn verkrijgbaar in elke gewenste (bedrijfs)kleur. “Als heel België binnenkort vol zal staan met laadpalen, waarom zouden we dan niet inzetten op mooie laadpalen?”, klinkt het.

Blitz Power werd begin juni 2021 opgericht door Alexander Hertsens (29). Als derde generatie draaide Alexander mee in het Kruibeekse familiebedrijf Hertsens Transport. “Ik zit dus al heel mijn leven in de transportwereld, maar ik dacht: misschien kan het ook op een groenere manier? Daarom besloot ik op de trein van de steeds populairder wordende laadpalen te springen.”

Meteen klaar voor de toekomst

Hij startte een bedrijf in laadpalen, maar wilde vooral anders zijn dan de rest. Dit doet hij door in te zetten op design. “De laadpalen van Blits Power hebben een stevig geplooide aluminium omkasting die te verkrijgen is in elke gewenste kleur. Op die manier sluiten ze naadloos aan op elke bedrijfssite in de kleuren van jouw brand. Ons doelpubliek zijn kmo’s in België.”

Niet alleen aan de buitenkant zijn de laders van Blitz Power klaar voor de toekomst. Ook intern zijn ze voorzien van alle veiligheidsfuncties. Bovendien halen ze een laadvermogen tot 22kW. Alexander legt uit: “Huidige elektrische wagens laden meestal met een vermogen van 11kW, maar nieuwere wagens kunnen al tot 22kW gaan. Door meteen in te zetten op 22kW laadpalen kijken we vooruit en ben jij zeker dat je over 2 jaar geen andere laadpaal moet installeren.”

One-stop-shop

De start-up levert overigens niet enkel laadpalen, maar wil een echte one-stop-shop zijn voor bedrijven. Alexander: “Een bedrijfsleider of fleet manager wil zo weinig mogelijk last op zijn schouders. Daarom zijn we naast producent van laadpalen ook software leverancier en staan we in voor het onderhoud. Slechts weinig bedrijven bieden deze totaalservice al aan. We vinden het belangrijk dat bedrijven echt voor alles bij ons terechtkunnen.”

Testfase

En die bedrijven vinden alvast de weg naar Blitz Power. “Hoewel we nog in een testfase zitten, mochten we toch al een laadpaal officieel verkopen en heel wat offertes uitschrijven. Er is zeker interesse!”, zegt Alexander. Blitz Power hoopt tegen augustus zijn product volledig klaar te krijgen en ook alle keuringen en certificaten binnen te halen zodat ze vanaf september de eerste laadpalen bij de klanten kunnen leveren.

Elektrisch wagenpark wordt norm tegen 2026

Op dit moment bestaat Blitz Power al uit een team van 3 personen. Zo staat naast Alexander Hertsens ook zijn rechterhand Andres Van Osselaer in voor het algemene beheer van de start-up en werd Foeke Apers aangeworven als Sales Manager. Binnen een 4-tal weken komt hier nog een extra medewerker bij. Het bedrijf is dan ook klaar om meteen snel te groeien.

Tegen het einde van dit jaar wil Blitz Power 100 laadpalen installeren. Het jaar daarop zouden dit er een duizendtal moeten zijn en dit aantal hopen ze elk jaar te verdubbelen. Andres Van Osselaer: “Op dit moment zijn elektrische wagens als fiscaal voordelig, maar vanaf 2026 vallen ook alle fiscale voordelen van benzine of dieselwagens weg. Hierdoor verwachten we dat de meeste bedrijven tegen dan hun wagenpark volledig elektrisch zullen maken. We voorzien dus een exponentiële groei in België.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.