Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week : Canary Hill viert eerste verjaardag

Starter van de week : Canary Hill viert eerste verjaardag

Starter van de week : Canary Hill viert eerste verjaardag

image003Het Gentse fietskledijlabel voor vrouwen Canary Hill viert zijn eerste verjaardag.   Het is genoemd naar de Kanarieberg, de notoire helling in de Vlaamse Ardennen waar oprichtster en bezielster Carol Struyf een ingeving kreeg.

Het resultaat – een fietsshirt met engelenvleugeltjes op de rug – was een binnenkomer van jewelste en in een mum van tijd uitverkocht.

“Canary Hill geeft je ook echt vleugels, maar dan vooral door het design”, zegt Carol Struyf. “Het is kleurrijk, gedurfd en in het oog springend. Je ziet de opvallende prints van ver voor je uitrijden. De designs zijn stoer en toch zeer vrouwelijk. Canary Hill is er dan ook voor vrouwen met een “yes we can” uitstraling, vrouwen die zonder vrees op de fiets zitten, maar er dan wel bangelijk goed willen uitzien.”

Inspiratie haalt Carol vooral bij de “bad ass” attitude van fietsende vrouwen uit Californië, Colombia en Australië. Design is dan wel king , pasvorm is zeker queen bij Canary Hill. Geen standaardmodellen, Carol steekt de patronen zelf in elkaar en stelt de shirts haast ambachtelijk samen bij de fabrikant: van lengte van de mouwtjes en de rits, over het stofje voor de zijpanden tot de achterzakjes. De shirts hebben dan ook een mooie strakke snit en worden gemaakt van zachte, hoogwaardige, ademende soft touch polyester die het vocht goed afvoert. De shorts hebben een anatomisch comfortabel dameszeem.

Precies een jaar na de lancering bestaat de collectie uit een achttal outfits: telkens een set van fietsshirt met korte mouwen en short, hier en daar aangevuld met een bijpassende tanktop en armstukken. De drie nieuwelingen in het assortiment voor deze zomer zijn het “Positive Thinking” Kick Cancer shirt, Magic 12 en Ride & shine. De outfits zijn net als alle andere uitsluitend te koop via de Canary Hill webshop: http://www.canaryhill.be. En of de eerste paar honderd klanten tevreden zijn. Er verschijnen geregeld foto’s op social media van fiere vrouwen in Canary Hill outfit: op triatlontraining in Lanzarote, bovenop de Mont Ventoux of tijdens een tocht langs Vlaamse wegen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.