Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Coachtree wil een klankbord zijn voor ondernemers

Starter van de week: Coachtree wil een klankbord zijn voor ondernemers

Starter van de week: Coachtree wil een klankbord zijn voor ondernemers

DEINZE – Na 9 jaar werkervaring als rechterhand van de CEO in een lokale KMO, vond Evy Heyse (32) dat de tijd rijp was om haar eigen missie in de wereld te brengen. In volle coronacrisis richtte ze Coachtree op. “Mijn missie is om gedreven en gepassioneerde ondernemers te doen landen bij Coachtree waar ik hen tijd en ruimte geef om hun verhaal eens vanuit een ander perspectief te bekijken.”

“Ik wil ondernemers helpen naar bevlogenheid vanuit bewustwording. Daarmee bedoel ik niets anders dan gedreven en ambitieus kunnen zijn in je werk en leven, zonder het risico te lopen grip te verliezen en hierdoor bijvoorbeeld in te boeten aan vitaliteit. Met de nodige balans dus”, legt Evy Heyse uit. Zelf groeide ze op in een ondernemersgezin, waardoor Evy van jongs af aan weet dat ondernemen niet steeds een ‘walk in the park’ is.

“Heel vaak zie ik hetzelfde patroon voorbij komen. Ondernemers die gestart zijn vanuit een passie, een droom en expert zijn in wat ze doen. Net door die passie zijn ze enorm gedreven en groeit het werk al vrij snel boven hun hoofd. Vaak merk ik bij zaakvoerders dat zij echt op zoek zijn naar een klankbord om hun twijfels, onzekerheden, maar ook hun ambities en visie in vertrouwen mee te kunnen delen.”

Coachtree, niet zomaar een naam

In januari 2020 startte Evy haar eigen coachingbedrijf Coachtree in bijberoep. “Ik wil een klankbord zijn voor bedrijfsleiders van kleine kmo’s die denken ‘is dit het nu?’ of zich verliezen in de waan van de dag en moeite hebben om te groeien. Maar evengoed help ik mensen die twijfelen om de sprong te wagen naar het ondernemerschap om hun business succesvol op te starten.”

Al snel kwamen de opdrachten binnen waardoor Evy inmiddels in hoofdberoep voor Coachtree aan de slag is. Een bedrijfsnaam waar een hele filosofie achter schuilgaat. Evy legt uit: “De boom is een metafoor voor persoonlijke ontwikkeling en groei, waarbij de wortels symbool staan voor je herkomst. De stam staat voor veerkracht en standvastigheid. De takken zijn dan weer een vertaling van alle taken, rollen en verantwoordelijkheden. Wanneer je dicht bij jezelf blijft en het overzicht weet te bewaren, pluk je hier op een dag de vruchten van.”

Hoge bomen vangen veel wind

Je kent het gezegde: ‘hoge bomen vangen veel wind’. Dat is exact waar heel wat ondernemers mee te maken krijgen, volgens Evy. “En natuurlijk beseffen zij wel dat kwetsbaarheid tonen mag, alleen is het in hun geval niet altijd zo simpel. Ze zijn nu eenmaal niet ‘one of the guys’, ze hebben een leidinggevende functie en mensen willen graag een charismatische leider. Charisma krijg je als je als mens in balans bent. Op vlak van energie, denken, voelen en daar ook naar handelen”, vertelt ze.

“Vanuit opvoeding, mijn jarenlange ervaring als persoonlijk klankbord van mijn toenmalige baas en mijn eigen ontwikkelde visie ben ik ervan overtuigd dat iedere ondernemer een klankbord kan gebruiken om even op adem te kunnen komen.”

Geen coach, maar sparringpartner

Evy noemt zichzelf niet graag een coach, maar eerder een sparringpartner en rechterhand. “Tegenwoordig is iedereen ‘coach’, zelfs je familie of kennissen hebben veelal hun ongevraagd advies klaarstaan. Toch heb ik als gecertificeerd coach geleerd dat het vooral belangrijk is dat je niet oordeelt, maar vooral luistert en vragen stelt die ervoor zorgen dat mensen tot inzichten komen. In dat opzicht is het verrijkend om met een sparringpartner als mij te praten. Ik zal je niet exact zeggen wat je moet doen, maar ga samen met jou, op maat van jouw onderneming op zoek hoe je resultaten kan boeken zonder dat je inboet aan vitaliteit.”

Klankbordsessies en videokanaal

Inmiddels mocht Evy met Coachtree al een 15-tal ondernemers begeleiden. Dit kan volgens verschillende formules. Zo zijn er korte klankbordsessies, maar ook trajecten van 3 maanden waar ze elkaar twee-wekelijks zien. “Hierin kunnen ondernemers even ventileren over hun twijfels en ambities om nadien vanuit zelfreflectie te groeien in hun ondernemerschap. We beginnen altijd bij de mens achter de ondernemer, waarna we verder inzoomen op jouw bedrijfsstrategie en rol hierin.”

Samen met een collega-ondernemerscoach lanceerde Evy vorige week een eigen videokanaal. “Wekelijks brengen we in een filmpje van maximaal 10 minuten een ander topic dat leeft binnen ondernemerschap aan bod. Dat gaat bijvoorbeeld over de impact van coaching op jou als mens en als bedrijf, maar ook over de verschillende tools die je kan gebruiken om tot meer inzicht te komen.”

Multidisciplinair centrum

Evy Heyse gelooft in een integrale aanpak, waarbij niet enkel de gezondheid van je onderneming, maar ook je eigen mentale gezondheid belangrijk is. In dit kader sluit ze zich vanaf het najaar twee dagen per week aan bij een multidisciplinair centrum.

“Soms voel je dat de problemen dieper zitten en dan is het fijn dat je kan doorverwijzen naar bijvoorbeeld een voedingsdeskundige of een psycholoog. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een plek waar je zowel coaches als therapeuten, dokters,… op 1 plaats vindt. Het is dan ook mijn droom om ooit zelf zo’n centrum te kunnen opbouwen met gelijkgestemden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.