Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: DB Diving werkt onder water

Starter van de week: DB Diving werkt onder water

Starter van de week: DB Diving werkt onder water

SCHENDELBEKE – In hijswerken, laswerken of mechanisch onderhoud had zaakvoerder Bart Dehing al expertise met zijn bedrijf DB Welding. Nu maakt hij zijn borst nat en voert hij dezelfde werken ook onder water uit. Dat doet hij met zijn nieuwe zaak DB Diving.

Met DB Welding moest Bart Dehing, die de nieuwe zaak samen met zijn vrouw Eva Vanhalst leidt, regelmatig opdrachten links laten liggen omdat ze die niet konden uitvoeren of niet over de juiste documenten beschikten. “Ik wilde eigenlijk altijd al onderwaterlasser worden en heb dan toch de stap gezet. Ik heb heel wat cursussen gevolgd, waaronder een doorgedreven duikopleiding. Vandaag beschikken wij over alle veiligheidscertificaten en gaan we geen uitdaging meer uit de weg, boven of onder water.”

Zee van expertise

DB Diving verstelt onder meer sluizen en damwanden, maar werkt ook voor Waterwegen en Zeekanaal of baggerboten. Het bedrijf doet dat in de Benelux, Frankrijk en Italië. “De mechanische kennis hadden we al. Duiken is nu enkel een verplaatsingsmiddel om naar het werk te gaan”, aldus Bart Dehing. “Ik heb nu een complementair team van vier mensen, waarvan één iemand een grondige kennis van het water heeft.”

En die kennis is nodig, want water kan soms heel onvoorspelbaar zijn. “Het is hard en zwaar werk. Je moet rekening houden met hoog- of laagwater en bent voortdurend van de atmosferische druk verwijderd, waardoor je je bewegingen anders moet controleren. Dat vergt toch heel wat energie.”

Met DB Diving is er een welbepaalde ambitie. “En dat is geen grote omzet, maar wel een prestigebedrijf uitbouwen. Kwaliteit staat bij ons alle dagen voorop in een familiale sfeer.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinoostvlaanderen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.