Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de Week: Hallelujah! zorgt voor shots of happiness op de werkvloer

Starter van de Week: Hallelujah! zorgt voor shots of happiness op de werkvloer

Starter van de Week: Hallelujah! zorgt voor shots of happiness op de werkvloer

GENTBRUGGE – Werkgevers willen hun personeel motiveren, maar buiten de klassieke jaarlijkse teambuilding is er soms weinig inspiratie. Dieter De Vos en Pieter Dejonghe van Hallelujah! bedachten daarom de ‘wonderbrekingen’. Met kleine verrassende en onverwachte belevenissen tijdens de pauze of aansluitend op de werkuren geven ze mensen een goed gevoel op de werkvloer. Hun doel? Kleine shots of happiness brengen in de dagelijkse sleur en zowel personeel als management dichter bij elkaar brengen.

“Hallelujah! bestaat nu bijna 2 jaar, maar het is allemaal heel snel gegaan”, vertelt Dieter De Vos, die voorheen een eigen eventbedrijf uitbaatte “Intussen bestaat het team uit 4 personen en tegen maart volgend jaar gaan we met 11 zijn”, vult marketing en sales-expert Pieter De Jonghe aan. “Met Hallelujah! organiseren we originele wonderbrekingen op de werkvloer zodat mensen goesting blijven hebben in hun job en zich veilig en comfortabel voelen tussen hun collega’s.”

Wonderbrekingen

Terwijl uw bedrijf blijft draaien, zorgt Hallelujah! voor een ‘wonderbreking’. Je kan kiezen uit verschillende concepten. “Deze week mochten we nog een ‘Don’t worry, be happy’ organiseren. Met deze wonderbreking geef je je personeel eigenlijk een avondje vrij cadeau. We vroegen de werknemers om een wasmand met strijk mee te nemen naar het werk. Bij aankomst zorgde een strijkkwartet voor een onverwachte muzikale ontvangst. Terwijl iedereen aan de slag ging, nam een ander strijkkwartet, ons mobiel strijkatelier, hun meegebrachte strijk voor zijn rekening. Al één zorg minder.”

 

“Tijdens de middagpauze hielden we een ludieke, laagdrempelige bewegingsworkshop. Iedereen ging ontspannen terug aan het werk en aansluitend op de werkuren maakten ze samen een lekkere ovenschotel klaar om mee te nemen waardoor de zorgen om het avondeten ook meteen van de baan waren. Op die manier konden de werknemers eens genieten van een ontspannen avondje met het gezin en is het bedrijf toch operationeel gebleven.”

Happiness Hero Box

Bij bovenstaande events is steeds een projectmedewerker van Hallelujah! aanwezig, maar het is ook mogelijk om een box met materiaal en een kleine briefing te ontvangen. Deze wonderbrekingen kan je dan heel eenvoudig en zonder veel voorbereiding zelf organiseren. De boxen zijn los te bestellen of op basis van een abonnementsformule 6 keer per jaar verkrijgbaar.

“Bij de bestelling van je eerste box geven we steeds een training op de werkvloer waarbij we enkele medewerkers uit de verschillende afdelingen promoveren tot happiness hero’s“, zegt Dieter. “Zowel de wonderbrekingen als de micro-events slaan heel erg aan. We hebben intussen meer dan 100 (terugkerende) klanten, gaande van een klein bedrijf met slechts 5 werknemers tot grote organisaties van 6000 personen. De boxen, die in 3 talen gemaakt worden, zijn zelfs al opgestuurd naar het buitenland.”

Wetenschappelijk onderbouwd

Maar er is vraag naar meer. “Momenteel brengen we ‘shots of happiness’, maar we krijgen ook de vraag om de happiness nog meer in het DNA van het bedrijf te krijgen. We zijn ons verhaal daarom verder wetenschappelijk aan het onderbouwen in samenwerking met onderzoekster Karolien Hendrikx (ex Univesiteit Hasselt en Universiteit Leuven). In het voorjaar plannen we een Happiness Tour doorheen Vlaanderen. Wij zijn van mening dat geluk een grondstof is van elk bedrijf. Een grondstof die helaas niet te koop is, maar samen met de bedrijven gaan we graag aan de slag om dit fijne gevoel op de werkvloer zelf te produceren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.