Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: jonge rapper neemt oudste hotel-restaurant van Zelzate over

Starter van de week: jonge rapper neemt oudste hotel-restaurant van Zelzate over

Foto zvd

Starter van de week: jonge rapper neemt oudste hotel-restaurant van Zelzate over

ZELZATE – Het zal even wennen worden: na honderd jaar ‘de Mondial’ wordt het horecagebouw op de hoek van de Vredekaai en de Kanaalstraat ‘de LIMO’. De nieuwe uitbater is rapper ‘Presta’ en die wil er een hippe bar/restaurant/hotel van maken ‘American style’.

‘Presta’ is een 26 jarige rapper van Spaanse afkomst, maar grotendeels in Zelzate opgegroeid en er blijven plakken. Hij wil dit oude logementshuis een nieuw leven geven als een hippe bar met restaurant en acht hotelkamers.

“We verbouwen de ‘Mondial’ om en maken er een frisse bar van waar iedereen welkom is. Vanaf december heb ik er ook een restaurant geïnspireerd op de typisch ‘Amerikaanse diner’, inclusief het typische meubilair, uit de jaren vijftig ontstond en is sindsdien niet meer weg te denken uit het Amerikaanse straatbeeld”, legt de rapper uit.

“We willen gewoon een frisse moderne bar worden waar iedereen zich thuis kan voelen.”

Presta

Nu al kan je proeven van lekkers in de LIMO want Presta verkoopt op het voetpad voor zijn nieuwe stek zelfgemaakte limonade. “En neen de nieuwe naam verwijst niet naar limonade maar naar de tien meter lange limousine die ik ooit kocht en waar ik plannen mee heb, al kan ik daar nog niet veel over kwijt”, zegt Presta.

Verknocht aan Zelzate

De inmiddels aan Zelzate verknochte jonge artiest houdt eraan om met zijn artiestennaam ‘Presta’ te worden aangesproken. Hij bracht onder die naam in 2018 samen met zijn jeugdvriend Appie zijn debuutsingle Ven a Mi uit en dat werd een impuls om door te gaan in de rapmuziek.

“Maar het is niet omdat ik ondertussen met 25 uitgebrachte singles mijn plaats kan opeisen in dit muziekgenre en ondertussen van mijn muziek en optredens kan leven, dat in mijn zaak enkel rapmuziek zal gedraaid worden, integendeel”, benadrukt Presta. “We hebben voor de weekends een nachtvergunning tot 4 uur aangevraagd en willen gewoon een frisse moderne bar worden waar iedereen zich thuis kan voelen.”

Truckershotel

De voormalige ‘Mondial’ is een groot gebouw met 8 hotelkamers dat in 1926 is gebouwd net voor de inmiddels verdwenen klapbrug van het in de jaren zestig gedempte kanaal. De vorige cafébaas teerde vooral op een cliënteel van vrachtwagenchauffeurs omdat net naast zijn zaak een grote vrachtwagenparking lag. Maar die is inmiddels gesloten en zo moest die uitbater de handdoek in de ring gooien.

Presta ziet veel potentieel in het pand en de ligging zo vlak langs de Kanaalstraat en dicht bij de Grote Markt. “Dat mijn zaak een beetje in de hoogte ligt, zie ik als een troef. We gaan officieel op 2 september openen en ook mijn vriendin gaat hier haar schoonheidssalon Mazona Belleza in onderbrengen”, vult Presta nog aan.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.