Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: LedsReact stelt sportkegel van 21ste eeuw voor

Starter van de week: LedsReact stelt sportkegel van 21ste eeuw voor

Starter van de week: LedsReact stelt sportkegel van 21ste eeuw voor

Innovatie in de sportsector, dat is waar LedsReact naar streeft. De jonge Gentse start-up van Koen Vercauteren en Mathias Segers heeft zopas zijn eerste product gelanceerd. “Direction is een gebruiksvriendelijke update van de sportkegel die voor meer uitdaging en motivatie bij het sporten zorgt”, leggen beide heren uit. De sportkegel van de 21ste eeuw, die bij verschillende sporten ingezet kan worden, werd vrijdag voorgesteld in de Ghelamco Arena tijdens een sport meet-up van LedsReact.

“Vroeger heb ik veel gesport, maar ik vond het moeilijk om telkens gemotiveerd te blijven”, zegt Koen Vercauteren. “Samen met Mathias sloeg ik aan het denken en bedachten we een toestel dat op een onverwacht moment een lichtsignaal geeft.” Direction bevat slimme technologie die de afstand tussen sporters en de kegel kan inschatten. Wanneer ze het apparaat naderen, kan het door middel van vier gekleurde leds een lukrake richting aangeven. “Direction is een leuke tool om meer variatie in het trainingsprogramma te brengen. Het stimuleert bovendien scherpe reacties van de sporters, die accuraat moeten anticiperen op de lichtsignalen.” Met het product wil LedsReact mensen overtuigen van de positieve impact op sporttrainingen.

“Het Innovatiecentrum en Universiteit Gent zagen veel potentieel in het product. Samen hebben we de ontwikkeling opgestart”, zegt het duo. Tijdens een sport meet-up, georganiseerd door de LedsReact, voerden vrijdag onder andere Stijn Matthys, Karl Vannieuwkerke en Hanne Maudens een panelgesprek over motivatie en innovatie in de sport. Die avond kon Direction worden uitgetest en ging ook de crowdfundingcampagne van de start-up van start. “Met de early-bird crowdfunding kunnen geïnteresseerden Direction tegen een goedkopere prijs kopen. Aan de hand van de opbrengsten willen we zo snel mogelijk de volgende versie van het product ontwikkelen. De aanmaak van een app behoort bijvoorbeeld tot de opties.”

LedsReact kreeg voor Direction reeds de tweede prijs voor beste tastbaar product van de Virginia Tech University in de Verenigde Staten van Amerika. De start-up verzilverde eveneens een selectie voor Start It@KBC en mocht gedurende zes maanden in The Birdhouse intrekken.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.