Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Luxe herenzaak Spiga opent eerste winkel in Gent

Starter van de week: Luxe herenzaak Spiga opent eerste winkel in Gent

Starter van de week: Luxe herenzaak Spiga opent eerste winkel in Gent

GENT – Je moet het maar durven: in volle Corona-crisis een kledingzaak openen in het centrum van Gent. Uitgebaat door de flamboyante Jean-François De Frechou, gevestigd in een prachtig herenhuis en met Italiaanse herenmode die in onze contreien haast nergens anders te vinden is, wordt Spiga waarschijnlijk wel de meest luxe en exclusieve herenmodezaak van Oost-Vlaanderen.

Jean-François De Frechou verwierf zijn adelbrieven de laatste twaalf jaar bij Canali en Maison Degand, twee zeer prestigieuze herenzaken in Brussel. Na vijf jaar bij deze laatste was Jean-François aan een nieuwe uitdaging toe. Hij sprak er over met een bevriende Nederlandse investeerder in retail en vastgoed. Vandaag, slechts enkele maanden later, is Spiga – vernoemd naar Via della Spiga, de luxe herenmodestraat van Milaan – een feit.

 

Spiga is gevestigd in een prachtig herenhuis in de Vlaanderenstraat dat de warmte van een houten vloer combineert met wit en zwart waarin de luxueuze collectie mooi tot zijn recht komt.

“Dat prachtige pand – één van de mooiste winkels die ik de afgelopen jaren heb gezien – waar voordien ook een luxeherenkledingzaak was gevestigd en dat direct beschikbaar was, heeft alles in een stroomversnelling gebracht”, vertelt Jean-François.

“Mensen vragen me wel eens waarom ik in volle Corona-tijd een nieuwe kledingzaak open”, zegt Jean-François. “Het lijkt nu misschien niet het ideale moment maar daarom is het mogelijk net wél het juiste moment en crisistijden brengen ook fantastische opportuniteiten met zich mee. Zoals een droompand dat direct ter beschikking is en een aantal zeer exclusieve labels die door de crisis bereid zijn om ons exclusiviteit te geven.”

“Mijn investeerder en ikzelf gaan uit van onze kracht en onze (bij elkaar opgeteld) vijftig jaar ervaring inzake het vermarkten van herenmode om samen een succesverhaal te schrijven”, aldus Jean-François.

Het interieur van de winkel bestaat uit design meubels gecombineerd met originele werken van de beroemde modefotograaf Rankin. Spiga verkoopt het beste op vlak van Italiaanse herenmode. “Als je jezelf in de markt onderscheidt met producten die in een straal van 75 kilometer rond jouw winkel nergens anders te vinden zijn dan komen de mensen wel naar je toe”, meent de gepassioneerde ondernemer. “Bovendien willen we dat kleding kopen een onvergetelijke beleving is waarbij degelijke service en dito advies centraal staan.”

Spiga verkoopt de volgende merken; Berwich, Caruso, Doriani, Fedeli, Fray, Finamore, Alessandro Gherardi, Gran Sasso, Herno, Jacob Cohen, Lardini en Stile Latino.

“We willen liefhebbers het beste bieden wat er op vlak van Italiaanse savoir-faire in de herenmode te vinden is”, besluit De Frechou. “We verkopen geen maatwerk maar handgemaakte producten. Met bepaalde merken zoals Stile Latino en Fray zijn we uniek in Oost- en West-Vlaanderen. De eigentijdse man – welke leeftijd ook – die zich wil onderscheiden zal bij ons zijn gading vinden en dit voor alle gelegenheden, van feestelijk over zakelijk tot casual.”

De winkel is open op afspraak. Meer informatie vind je op www.spiga.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.