Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Lynn Mikolajczak jaagt ondernemersdroom na

Starter van de week: Lynn Mikolajczak jaagt ondernemersdroom na

Starter van de week: Lynn Mikolajczak jaagt ondernemersdroom na

BERLARE – Lynn Mikolajczak is bijna 23 jaar en bruist van de ambitie. Ze combineert een blog over ondernemen en mode met een job als copywriter en een eigen online marketing bureau. Dit alles deed ze tot voor kort bovenop haar rechtenstudies. Haar ultieme droom: een webshop met office wear voor vrouwen die net zo ambitieus zijn als haar. Alles staat nog in zijn kinderschoenen, maar één ding is zeker: deze powerlady weet wat ze wil!

“Ik heb altijd het gevoel gehad iets van mezelf te willen opbouwen,” vertelt Lynn Mikolajczak me tijdens onze ontmoeting in de Gentse Starbucks. “Maar ik worstelde lange tijd met de zoektocht naar een goed idee.” Vorig jaar startte de jonge brunette daarom een blog over ondernemen en ambitie, genaamd ‘The Ambitious Brune’, waarin ze deze zoektocht beschreef. Hiervoor interviewde ze verscheidene ondernemers. “Door hun verhalen werd mijn verlangen om zelf te ondernemen alleen maar aangewakkerd.”

Student-ondernemer

De interviews werden graag gelezen, vooral door klanten en kennissen van de ondernemers zelf. “Dat bracht me op het idee om in plaats van artikels op mijn website te plaatsen, voor de ondernemers zelf en hun website te gaan schrijven”, zegt Lynn, die op dat moment in haar laatste jaar aan de universiteit zat. Ze zette de stap naar het student-ondernemerschap en richtte haar eigen online marketingbureau Some Creations op.

“Bij Some Creations willen we echt schrijven voor ondernemers en hun doelpubliek. Zo kan de ondernemer een betere band creëren met zijn (potentiële) klanten en hen beter informeren over hun product en/of dienst. Dit door middel van blogposts, nieuwsbrieven, foto’s, social media kanalen, enz.”, aldus Lynn.

De kleren maken de vrouw

Ook de looks en uitstraling heeft Lynn Mikolajczak volledig mee. Zo staat ze af en toe model en is ze vastberaden in de toekomst haar eigen modezaak op te starten. “Ik wil absoluut iets doen rond ‘office wear’. Voor mannen is het makkelijk om een gepaste zakelijke outfit te vinden. Ik wil ook voor vrouwelijke ondernemers één plaats creëren waar zij al hun basics kunnen kopen. Hiervoor wil ik samenwerken met verschillende modelijnen. Dit najaar start ik met een eerste pop-up in Gent.”

Multitasking

Lynn kan jammer genoeg nog niet leven van haar onderneming alleen. Daarom werkt ze reeds een jaar als freelance copywriter voor SKEPP en is ze op zoek naar een extra job die meer aansluit bij haar rechtenstudies. “Ik vind het fijn om al deze dingen met elkaar te combineren. Gewoon stilzitten kan ik niet, ik ben van ’s ochtends tot ’s avonds aan het werk en haal daar enorm veel voldoening uit”, lacht Lynn.

Foto’s: © Stefaan Claeys en Thomas Croonen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.