Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Manual.to maakt handleidingen kinderspel

Starter van de week: Manual.to maakt handleidingen kinderspel

Starter van de week: Manual.to maakt handleidingen kinderspel

Manual.to werd in juli 2016 opgericht, oorspronkelijk met de ambitie om een nieuwe digitale leeservaring voor kinderboeken te ontwikkelen. Oprichters Jorim Rademaker, Bart Meyskens en Tom De Coninck wilden zo meer de klemtoon op de relatie tussen ouder en kind leggen en deze boeken in een onbeperkt aantal talen aanbieden. “Nog voordat dat product volledig klaar was, merkten we echter dat we onze technologie al binnen bedrijven voor een heel andere toepassing konden inzetten”, verklaart Jorim Rademaker de verschuiving van de focus.

“Bedrijven stonden namelijk te springen om onze technologie te gebruiken voor het documenteren en distribueren van werkinstructies en technische handleidingen.” Het resultaat daarvan is een SaaS-oplossing, waarbij de softwareapplicatie via het internet wordt aangeboden. Sinds september 2016 is die door de eerste klant in gebruik genomen. “Met de integratie van bewegende beelden in een handleiding zorgen we voor een betere kennisoverdracht. Bovendien bieden we die manuals in gelijk welke taal aan en voorzien we interessante inzichten over het gebruik ervan.”

Het klantenbestand van Manual.to bestaat voornamelijk uit grote industriële bedrijven, nutsbedrijven en bedrijven met een groot aantal medewerkers. “In een tweede fase bieden we onze gebruikers de mogelijkheid om met dezelfde technologie hun consumenten te informeren. Die consument kan de handleiding niet meer verliezen, en krijgt via een URL-gebaseerd systeem steeds de laatst geüpdatete versie van het product.” Het initiële doel van Manual.to, om ook kinderboeken aan te pakken, blijft echter overeind voor de toekomst.

Ondertussen draait Manual.to reeds op volle toeren. Onlangs sleepte Manual.to zelfs een selectie voor de Watt Factory in de wacht. “Dat is een mooie bekroning. We delen dezelfde maatschappelijke doelstellingen rond duurzaamheid met de Watt Factory. Door minder papier te produceren verminderen we de ecologische kost van het delen van kennis, en toch slagen we erin om mensen beter te informeren.” Tijdens een programma van zes maanden zal Manual.to intensief begeleid worden op het gebied van peer-to-peer coaching en internationalisering.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.