Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Meet Me Magazine ondersteunt jong talent

Starter van de week: Meet Me Magazine ondersteunt jong talent

Starter van de week: Meet Me Magazine ondersteunt jong talent

Gentenaar Simon Ramboer heeft samen met Silke De Backer Meet Me Magazine opgestart, een online magazine om jong talent van eigen bodem te ontdekken. “We willen talent van vandaag en morgen een kans geven om hun werk tentoon te stellen. Op die manier geven we hen een extra duwtje in de rug”, zegt het jonge duo. De Gentse onderneming schoot eind vorig jaar uit de startblokken en telt ondertussen meer dan veertig auteurs, die op vrijwillige basis meewerken aan het project. “Dat gaat van ervaren bloggers of freelance copywriters, en jong schrijftalent dat zijn eerste stapjes zet”, vertelt Simon Ramboer.

Meet Me Magazine combineert hedendaagse categorieën als fotografie, fashion, sport, technologie en reizen, in combinatie met trends en nieuwsartikels. “We willen het aanbod volledig afstemmen op jongeren, waarbij inspiratie steeds centraal staat. Er beweegt heel wat potentieel op het wereldwijde web dat niet de kans krijgt om zich uitvoerig voor te stellen”, duidt Silke De Backer. “Daarom kozen we bewust voor een platform waarmee verborgen talent hun verhalen kunnen delen met de rest van de wereld. We willen mensen stimuleren bij het ontdekken, ontplooien en etaleren van hun talenten. Met Meet Me Magazine willen we jongeren zowel een podium als een publiek aanreiken.”

Het duo combineert het beheer van het magazine met een voltijdse job. Zo is Simon Ramboer als Digital Planning Manager bij Mediabrands aan de slag, en schrijft hij voor Bloovi.be. Silke De Backer geeft met haar eigen zaak Odds & Ends workshops over make-up en haar. Daarnaast geeft ze make-updemo’s voor Les Couleurs de Noir. Dit betekent echter niet dat Meet Me Magazine op de tweede plaats komt, integendeel. “We hebben plannen om nog een stapje verder te gaan en niet enkel online, maar ook offline een podium aan te bieden. Dit jaar organiseren we enkele events, workshops en inspiratiesessies waarbij onze auteurs de ster van de avond zullen zijn”, kondigt het duo aan.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.