NU_H0A5112-2

Starter van de week: .NU brengt mannenmode naar hoger niveau

GENT – High-end mannenmode is schaars in België. Net daarom zetten Kevin De Coninck en Merijn Degraeve hun schouders onder .NU. In hartje Gent brengt de nieuwe modewinkel een mix van Belgische, internationaal gerenommeerde en opkomende designers samen.

Mannenmode is een zeer belangrijk en opkomend onderdeel van de mode-industrie, maar wordt snel over het hoofd gezien. “De focus ligt te hard op vrouwen”, zegt Kevin De Coninck. “Ik voel aan dat mannen zoekende zijn, en zeker in België. Zij zijn vandaag bewust bezig met mode en durven er ook voor uitkomen. Daar willen we met .NU een gepast antwoord op bieden.”

.NU focust zich op iedereen die interesse in mode heeft of een kijkje wil komen nemen ter inspiratie. De zaak omvat het totaalplaatje, van kleding tot accessoires en verzorgingsproducten zoals parfums. “Ik ben een grote fan van de jaren 80, waar mannen flamboyant gekleed durfden te gaan. Er was een grotere vrijheid, een grijze zone tussen man en vrouw en dit komt nu terug.”

Tijdloos

Het aanbod in .NU werd geselecteerd door Kevin De Coninck en bevat namen als Calvin Klein 205W39NYC, Haider Ackermann en Maison Margiela. Designers en merken die zijn persoonlijke smaak weerspiegelen. “Mode is meer dan een hype. De aandacht moet terug naar de essentie van het product. Je geeft er veel aan uit, maar vijf jaar later heb je er nog evenveel plezier aan. Dat moet opnieuw het verhaal worden.”

Merijn Degraeve, opkomend interieurarchitect, kleedde het pand aan. Hij zorgde voor een totale winkelervaring in een bijzondere en zeer persoonlijke omgeving waar mannen en hun entourage zich helemaal thuis voelen. “We hebben goed nagedacht over wat wij als het meest aangenaam ervaren om ergens te shoppen. Het is dus een zeer persoonlijk resultaat. Tijdloos en onbepalend voor het cliënteel dat we over de vloer zullen krijgen”, legt Merijn Degraeve uit.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinoostvlaanderen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.