Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Ontwerpatelier Eggermont laat tuinen leven

Starter van de week: Ontwerpatelier Eggermont laat tuinen leven

Starter van de week: Ontwerpatelier Eggermont laat tuinen leven

In het statuut van zelfstandige in bijberoep gaf Peter Eggermont als gedreven West-Vlaming de voorbije jaren vorm aan tal van tuinen. Door de vele nieuwe projecten die zich op korte termijn aandienden, richtte hij uiteindelijk een eigen onderneming in Merelbeke op. “Met Ontwerpatelier Eggermont zorg ik ervoor dat tuinen een gevoel kunnen opwekken bij de mensen”, aldus Peter Eggermont.

Een passie

Ontwerpatelier Eggermont richt zich van kleine stadstuinen tot middelgrote tuinen van particulieren. “Een dynamisch lijnenspel tussen open en gesloten ruimtes, perspectief en eindpunten, dat zijn zowat mijn handelsmerken”, licht Peter Eggermont toe. “Bovendien streef ik ernaar om de projecten vier seizoenen lang aantrekkelijk te houden. Tuinen moeten je het gevoel geven dat je even weg van de wereld kan zijn en dat je er tot rust kan komen.”

Het ontwerpen van particuliere tuinen geeft hem het meeste voldoening. Al zit daar wel een sociale reden achter verscholen. “Als je na de oplevering van het tuinproject nog een paar keer op op de koffie mag gaan bij de klanten, dan kan ik alle planten, bomen en struiken in volle glorie zien opgroeien. Dat geeft een goed gevoel”, klinkt het.

Bezige bij

Naast zijn taken bij Ontwerpatelier Eggermont blijft Peter Eggermont keurder van private rioleringen. “Daarbij doe ik de effectieve controle van een gescheiden rioleringsstelsel van een nieuwbouw of van een woning in een afkoppelingsproject. Ik schrijf daarvoor de nodige attesten uit.” Tot slot is Peter Eggermont nog actief als docent. “In het langeafstandsonderwijs neem ik het verbeterwerk op mij van de cursus Autocad en Hobby Tuinarchitect.”

Naar de toekomst toe stelt Peter Eggermont zich bescheiden op met zijn nieuwe onderneming. “Ik wil vooral een multidisciplinair bureau blijven handhaven op kleine schaal. Op die manier kan ik continue een betrouwbare en eerlijke dienst blijven leveren.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.