Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Planet B strikes again, deze keer met “WONDR”

Starter van de week: Planet B strikes again, deze keer met “WONDR”

Starter van de week: Planet B strikes again, deze keer met “WONDR”

MOERBEKE-WAAS – Inclusief ondernemen zit Planet B duidelijk in het DNA. Na het succesverhaal van de zomerbars en Bambooze schakelen ze nog een niveau hoger. Met WONDR care lanceert het Oost-Vlaamse Planet B een Zero Waste brand voor de badkamer. Het motto: 100% goed gevoel, 0% schuldgevoel. Geen schadelijke ingrediënten, plastic waste of watertransport.

Planet B, onder leiding van Tibbe Verschaffel (25), heeft enkele succesvolle projecten achter de rug, gaande van zomerbars “The Village” tot het produceren en verdelen van rietjes uit bamboe. Bij de ontwikkeling van hun producten geldt één gouden regel: ‘It needs to look good, feel good & do good.’ Ze gaan dus voor mooie en kwalitatieve producten met een positieve maatschappelijke en duurzame impact.

Het afgelopen jaar heeft het team van Planet B niet stil gezeten. Bijna een jaar lang zijn ze, samen met experts, bezig geweest met de ontwikkeling van hun gloednieuwe merk: WONDR.

Goed voor mens, dier en milieu

Selfcare is een “hot topic” en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Helaas zijn we ons niet altijd bewust van de schadelijke effecten die verzorgingsproducten hebben op onszelf en onze omgeving. “De cosmetica regulering is niet meer aangepast sinds 1938 terwijl onze huid uiteraard een orgaan is en 64% absorbeert van alles wat erop terecht komt”, vertelt Tibbe Verschaffel, die in 2019 tot student ondernemer van het jaar werd benoemd met zijn bedrijf Planet B. “Hoog tijd dus dat hier meer aandacht aan wordt besteed.”

WONDR draagt mens, dier en milieu hoog in het vaandel en vermijdt watertransport, plastic verpakking en is volledig vegan en cruelty-free. In alle plastic shampoo- en showergelflessen zit zo’n 70 – 85% water. Dat wil zeggen dat we vrachtwagens vervoeren vol met water- en wegwerpplastic.

8 verschillende bars

De eerste 8 bars dat WONDR lanceert zijn om te wassen en te reinigen. Vier shampoo bars, twee shower bars, een facewash bar en een shaving bar. Eén shampoo bar vervangt maar liefst 3 plastieken flessen en bovendien moet je slechts enkele seconden wrijven voor veel schuim. Alle bars (behalve shower bars) zijn zeepvrij en zijn daardoor quasi pH-neutraal. Verder bestaan ze uit heilzame en natuurlijke ingrediënten en zorgt de handige grip ervoor dat de bars niet gemakkelijk uit je handen glippen. De shampoo en showerbars zijn bovendien voorzien van massagebubbels.

De facewash bar is ook een bijzondere. Niet alleen omdat WONDR een volledige skincare routine op de markt wil brengen maar omdat ze een combinatie van verschillende oliën, shea butter en hennep combineert. De ingrediënten in deze bar werken ontstekingsremmend en verzachten onzuiverheden. De extra vitamine E die toegevoegd werd aan deze bar zorgt dan weer voor een anti-aging effect. Fijne lijntjes en pigmentvlekjes vervagen waardoor je inner glow nu ook visueel tot uiting komt.

Badkamer gezond en plasticvrij maken

“Duurzaamheid verkoopt niet maar zit wel diep in ons DNA en het is onze missie om de badkamer gezond en plasticvrij te maken. Daarom hebben we de focus ook héél hard op een betere en andere ervaring gelegd. We zijn er sterk van overtuigd dat eenmaal je onze ecologische bars probeert, je nooit meer terugkeert”, weet Amber van het WONDR team te vertellen.

Nieuwe producten in de maak

De eerste orders startten aan een indrukwekkend tempo. Dat is enerzijds te danken aan de prelanceringscampagne en anderzijds aan de community die Planet B reeds opbouwde. De aanvragen naar meerdere nieuwe producten stromen binnen en dat is goed nieuws want WONDR werkt samen met bestaande partners aan nieuwe ontwikkelingen. “Het zal dus zeker niet de laatste keer zijn dat je van Planet B hoort”, besluit Tibbe.

Wil je meer weten over WONDR, neem dan een kijkje op www.wondr.care

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.