Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Steda tilt brasseriegegeven naar hoger niveau

Starter van de week: Steda tilt brasseriegegeven naar hoger niveau

Starter van de week: Steda tilt brasseriegegeven naar hoger niveau

Uitgebreid lunchen of piekfijn à la carte eten. Steda is de overkoepelende tak van de gloednieuwe brasserie Café Manger Michelbeke. “Wij zijn vorig jaar in het huwelijksbootje gestapt en wilden al langer iets samen uit de grond stappen. Toen we het huidige pand te koop zagen staan, besloten we na wat wikken en wegen om ons volledig in dit avontuur te storten”, klinkt het bij zaakvoerders Stephanie Van den Berghe en Davy Vander Poorten.

Steda is de samensmelting van Stephanie en Davy. Met de brasserie wil het duo zowel jong als oud aanspreken. “Mensen kunnen bij ons de hele dag terecht. Om iets te eten, maar ook wie enkel iets wil drinken is van harte welkom. ’s Middags serveren we ijsjes, pannenkoeken en wafels in onze tearoom.” Daarmee heeft Steda voor elk wat wils. Samen met een vaste kok zorgen ze voor een piekfijne bediening.

Renoveren

Naast het uitgebreide aanbod, hoopt het koppel ook te kunnen uitpakken met het interieur van hun zaak. Er is kosten noch moeite voor gespaard om het maximum uit het pand te halen. “We hebben heel wat energie in de renovatie van onze zaak gestoken. Zo hebben we het volledige interieur onder handen genomen en is ook het terras volledig vernieuwd”, vertelt Stephanie Van den Berghe. “Onze uitschuifbare veranda is daarbij een absolute troef.”

Carrièreswitch

Beide zaakvoerders zijn opgegroeid in een zelfstandig nest en zijn van jongs af aan met het begrip ondernemen grootgebracht. Zo was Stephanie Van den Berghe actief bij Incomec-Cerex, de zaak van haar vader. Davy Vander Poorten heeft dan weer een verleden als persvoorlichter bij Medialaan en werkte de voorbije vier jaar als pr en sales manager in zijn familiezaak Tuinhuizen Van Mello. “Die laatste vier jaren hebben het nog meer doen kriebelen om zelf iets uit de grond te stampen”, aldus Davy Vander Poorten. Met die ondernemende ingesteldheid ambieert het duo een bloeiende zaak te maken van Café Manger. “Het is ons geesteskindje dat we met zoveel mogelijk mensen willen delen”, klinkt het.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.