Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Teamskills opteert voor Volvo oldtimers

Starter van de week: Teamskills opteert voor Volvo oldtimers

Starter van de week: Teamskills opteert voor Volvo oldtimers

Teamskills heeft een unieke workshop voor bedrijven ontwikkeld met vier rasechte Gentenaars in de hoofdrol. Het gaat om vier Volvo oldtimers die vijftig jaar geleden van de band rolden. “Het idee om Teamskills op te starten is ontstaan rond 2012. We zochten naar een oefening die voor een vlotte samenwerking op de werkvloer zorgt. Het heeft echter een aantal jaren geduurd om alle componenten van dit project samen te stellen”, zeggen Aline Scholaert en Marc De Leeuw uit Gavere. Het duo heeft samen al meer dan veertig jaar ervaring op het vlak van human resources.

“Het rijklaar krijgen van de oldtimers en het vinden van een geschikte verzekering vormden de grootste uitdaging. Eind vorig jaar hebben we dan onze eerste workshop kunnen geven”, aldus Aline Scholaert. Teamskills kwam tot de vaststelling dat het voor bedrijven een permanente uitdaging is om hun medewerkers goed te laten samenwerken. “Bedrijven investeren dan vaak in events of workshops die zich zelden rechtstreeks vertalen naar de werkvloer. Met Teamskills willen we daar verandering in brengen.”

“De wagens beschikken over slechts vier versnellingen. Om te draaien, moet je aan het stuur sleuren. Remmen vergt ook een grote inspanning en parkeren is een ramp. Zonder goed samen te werken, slagen de deelnemers er niet in om de opdracht die we hen meegeven, tot een goed einde te brengen in de Vlaamse Ardennen”, legt Marc De Leeuw uit. De combinatie van een goed theoretisch kader en een uitdagende opdracht leidt tot interessante leerinzichten. “Tijdens de debriefing worden hun ervaringen, vaardigheden en inzichten vertaald, zodat ze deze nadien mee naar de werkvloer kunnen nemen.” Voor de begeleiding van de workshops doet het duo een beroep op enkele professionele partners en freelancetrainers.

De workshops gaan door in Kruishoutem, waar vier exemplaren van de Volvo 144 hun opwachting maken. “Al onze Volvo’s zijn gebouwd tussen 1967 en 1972. Bij Volvo Gent werden er in die periode meer dan 200.000 van gebouwd. De kans is dus groot dat onze wagens daar van de band zijn gerold”, vertelt Marc De Leeuw. Om zeker te zijn, heeft Teamskills een navraag gedaan bij het Historisch Archief van Volvo in Zweden, voorlopig nog zonder antwoord. “We noemen onze wagens nu al Gentenaars. Het is zo ingeburgerd dat dit niet zal veranderen, ook al deelt het Historisch Archief misschien mee dat er niet-Gentenaars tussen zitten”, besluit Aline Scholaert.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.