Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Tech Street, de weg naar gekwalificeerde techniekers

Starter van de week: Tech Street, de weg naar gekwalificeerde techniekers

Starter van de week: Tech Street, de weg naar gekwalificeerde techniekers

DRONGEN- De nood aan technische profielen is hoog en de war for talent woedt in deze sector hevig. Tech Street wil daarom als gloednieuw outsourcing bedrijf vanuit zijn uitvalsbasis in Drongen bedrijven in heel Oost- en West-Vlaanderen aan gekwalificeerde technische profielen helpen. “We zijn nu zelf nog volop op zoek naar goede technische mensen die voor ons willen komen werken.”

Aalstenaar Bart Verleyen (48) heeft jaren ervaring in de uitzendsector. Hij werkte voor een bedrijf dat alle grote outsourcingbedrijven van België als klant had. “De affiniteit met outsourcing is er dus altijd wel geweest”, zegt hij. “Op een avond begin je dan te plannen en rekenen en denk je: dit wil ik op mezelf gaan doen.”

Op 1 november 2021 ging hij samen met zijn echtgenote Katelijne Van Damme (32) van start met Tech Street. “Ik sta in voor de relatie en contacten met de klant terwijl Katelijne zich als HR & Operations manager ontfermt over de medewerkers. We kozen voor Drongen als uitvalsbasis omdat dit centraal gelegen is. We focussen bij de start voornamelijk op bedrijven in Oost- en West-Vlaanderen”, licht Bart toe.

Tech Street levert technisch personeel voor allerhande bedrijven gericht op industrie. Dat gaat van voedingsbedrijven tot metaalbedrijven. “De mogelijkheden zijn groot. Elke bedrijf dat nood heeft aan extra technische mensen kan bij ons terecht. Dit zowel voor projecten op korte als lange termijn.”

Persoonlijke en familiale aanpak

Bart is nog op zoek naar heel wat medewerkers met technische skills om bij Tech Street vast in dienst te gaan. Dat kan gaan om lassers, mecaniciens, elektriciens, elektromecaniciens, storingstechniekers,… “De mensen die voor ons werken moeten zich honderd procent thuis voelen. Voor ons is het belangrijk dat we dit familiale gevoel zeker blijven behouden en onze medewerkers nooit een nummer worden. Die persoonlijke aanpak is best uniek in de sector.”

Aangezien het bedrijf met de meest gekwalificeerde medewerkers de eindklant het best kan verder helpen en er een aanhoudend tekort is aan goede technische profielen, wil Tech Street op termijn mensen zelf gaan opleiden. Op die manier hoopt Bart de kloof tussen het onderwijs en de effectieve bedrijfsmarkt te overbruggen.

Meerdere straten aanleggen

Groeien wil Tech Street enkel op een kwalitatieve manier. “Het is niet de bedoeling om een volumespeler te worden. Uiteraard hebben we de ambitie om ons werkgebied uit te breiden naar andere provincies mochten de zaken goed gaan, maar het persoonlijke en familiale karakter moet wel steeds behouden worden”, aldus Bart. “Daarnaast biedt de naam ‘Tech Street’ de mogelijkheid om meerdere straten aan te leggen die naar 1 geheel leiden. Denk maar aan engineering Street, Sales Street, HR Street,… Maar we moeten natuurlijk eerst stappen en dan pas lopen.”

Technisch aangelegde mensen die interesse hebben om voor Tech Street te werken kunnen zich altijd aanmelden via de website www.tech-street.be of hun cv doorsturen naar info@tech-street.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.