Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week : Thomas Venneman ontwerpt horloges van Zwitserse kwaliteit

Starter van de week : Thomas Venneman ontwerpt horloges van Zwitserse kwaliteit

Starter van de week : Thomas Venneman ontwerpt horloges van Zwitserse kwaliteit

venneman_sfeerfotoDe 23-jarige Thomas Venneman uit Zele maakte met de oprichting van Venneman Watches zijn jongensdroom waar om horlogemaker te worden.

“Als kleine jongen was ik al uitermate gefascineerd en geboeid door wat overgrootvader mij bijbracht over zijn kennis van uurwerken” vertelt hij. “Vooral ook over hoe vernuftig het wel is, dat iets mechanisch perfect het uur kan aanwijzen. Zo is de passie eigenlijk ontstaan. Techniek, perfectie, kwaliteit en originaliteit staan in mijn hele aanpak centraal.”

Na een opleiding als uurwerkmaker in Namen en een specialisatie-opleiding trok Thomas Venneman richting Zwitserland. Het mekka van de horloges, waar hij met veel enthousiasme en inzet diverse stages bij de grote merken en kleine ateliers doorliep.

“Ik heb het geluk gehad er de stiel te leren van de meesters zelf”, zegt de jonge ondernemer.  “En toen kreeg ik het idee om zelf een horloge te ontwerpen, te concipiëren en ook te commercialiseren. Maar dan op beperkte oplage om het unieke karakter van deze Venneman Watch te bewaren. Net daarom wordt deze slechts op 300 exemplaren gemaakt.”

Voor de assemblage gebruikt Thomas Venneman unieke Zwitserse kwaliteitscomponenten. De horlogekast is bijvoorbeeld vervaardigd uit roestvrij staal, dat verschillende afwerkingsprocessen kreeg en zowel gepolijst als geborsteld wordt. De polsband is van rundsleer en de wijzerplaat is in zwarte glanslak.

Het enthousiasme van Thomas Venneman bewijst in ieder geval dat ook jonge ondernemers vandaag nog kunnen kiezen voor authentiek en ambachtelijk ondernemerschap.

Meer info op http://www.vennemanwatches.be.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.